Medewerker personeels- en salarisadministratie


Help jij de kwaliteit van de personeels- en salarisadministratie van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond verder te verbeteren? Door de basis op orde te krijgen én te houden, werken we als team toe naar optimale dienstverlening voor onze collega's bij de brandweer, ambulance, 112 meldkamer en risico- en crisisbeheersing. Dit lukt door jouw toegankelijke, flexibele persoonlijkheid en met je kennis en ervaring op het gebied van personeels- en salarisadministratie!


Jouw werk

Flows. Dit woord hoor je veel voorbijkomen wanneer je werkt bij de personeels- en salarisadministratie van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Niet zo vreemd, want er wordt hard gewerkt aan het nog verder inrichten en verbeteren van processen in dit team. Alles is erop gericht om te komen tot een perfecte payroll voor de meer dan 2000 medewerkers in de organisatie. Jij vindt het leuk om in de functie van Medewerker personeels- en salarisadministratie het verschil te maken.

Van het verwerken van een mutatie tot het doen van een procesvoorstel. Als medewerker personeels- en salarisadministratie pak je van alles op!

Je doet dit door je naast de juiste verwerking van de salarissen, ook te richten op de optimale inrichting van AFAS Profit. Daar halen we nog niet alles uit wat er in zit. Is er geen flow, is deze incompleet of loopt het niet? Jij krijgt er energie van om er in te duiken, processen uit te denken en een voorstel te doen, om deze vervolgens met je collega’s verder te implementeren. Je bent voornamelijk praktisch bezig met het verwerken van mutaties en alle voorkomende zaken rondom loonadministratie. Van het afhandelen van indiensttredingen, doorvoeren van urenwijzigingen tot het verwerken van fietsregelingen. En ondertussen denk en bouw je mee aan de rust en stabiliteit van de payroll.

Jij...

... houdt ervan om te ‘knallen’ en resultaten te behalen. Maar je hebt ook de rust om verbeterpunten te signaleren en, daar waar je kunt, direct problemen op te lossen en een verbetervoorstel te doen bij je collega’s. Je kan prioriteiten stellen en laat je niet gek maken. Jij bijt je vast in casuïstiek, maar je hebt altijd oog voor het grotere belang; een soepel lopende payroll aan het einde van de maand!

Verder:

 • heb je MBO-4 werk en denkniveau;
 • heb jij actuele werkervaring binnen een personeels- en salarisadministratie en fiscale wet- en regelgeving;
 • is het zeker een pre wanneer jij de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) hebt afgerond. Maar ruime ervaring vinden wij ook waardevol en is voor ons ook voldoende;
 • is ervaring met AFAS Profit heel gewenst, maar geen must wanneer je systemen snel eigen kunt maken. Ken je AFAS nog niet Wij leiden jou op!

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De personeels- en salarisadministratie is onderdeel van de afdeling HR bedrijfsvoering. Dit team bestaat uit ongeveer 14 collega's. Je werkt veel samen met de andere medewerkers personeels- en salarisadministratie en de twee senioren binnen het team. Ook heb je veel contact met de HR adviseurs en de functioneel beheerders AFAS binnen het team.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.829 tot € 4.043 (36 uur).
 • Je krijgt een contract voor 32 uur per week.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Je kunt solliciteren met enkel je cv.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met via Carola Verschoor (Teamleider HR Bedrijfsvoering) via 06-21167746 of Carola.Verschoor-Mian@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!