Informatie Architect


Voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is beschikbaarheid van actuele en correcte informatie 24/7, 365 dagen per jaar ‘een must’. Digitale informatievoorziening biedt ons steeds meer mogelijkheden, maar brengt ook risico’s met zich mee. Ben jij een gedreven professional met daadkracht en toekomstvisie, die in staat is om het gehele data landschap van de VRR in kaart te brengen. En daarnaast in staat om standaarden, richtlijnen en (wijzigings-) processen op stellen om te borgen dat ons Informatielandschap ‘Onder controle’, transparant,  inzichtelijk en goed beveiligd is en blijft?  Dan is de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op zoek naar jou.


Jouw werk

Als Informatie architect weet je wat onze (bron)data is, waar deze zich bevindt en welke andere systemen hier mee gevoed worden. Hierdoor kan je ook direct de gevolgen van (voorgenomen) wijzigingen inzichtelijk maken en hierover adviseren. Ook ben je in staat te adviseren over mogelijke verbeteringen in onze datahuishouding. ‘Waar zitten mogelijke zwakke plekken met betrekking tot informatie- en persoonsgegevensbeveiliging en/of continuïteit?', ‘Welke data is meervoudig of sluit niet goed aan?’.
Bij vervanging van systemen ben jij hét aanspreekpunt binnen het I-team, voor functioneel beheerders, data eigenaren en andere stakeholders binnen de organisatie.

Een ander aspect van je taken is informatiebeveiliging. Samen met je collega’s van Infrastructuur- en Microsoft/Azure beheer geef je invulling aan de operationele maatregelen om onze informatiebeveiliging, beveiliging persoonsgegevens en continuïteit te (waar)borgen. Dit uiteraard in aansluiting op het VRR Informatiebeveiligingsbeleid.

Naast deze taken beheer je ook onze SQL databases, ben je (mede) verantwoordelijk voor koppelingen en neem je deel aan migratietrajecten.

Kortom: een zeer veelzijdige functie binnen een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is om de I-organisatie verder te professionaliseren.

Jij...

…. snapt de business en hebt affiniteit met een 24-uurs organisatie. Verder ben je resultaatgericht, heb je een hands-on mentaliteit en durf je initiatief te nemen. Uiteraard kan je op basis van gebruikerswensen, doorontwikkeling en regulier beheer de juiste afweging maken welke werkzaamheden de hoogste prioriteit hebben. Je bent in staat om met alle lagen van de organisatie op het juiste niveau afspraken te maken. Je houdt van complexe vraagstukken en weet de mensen om je heen mee te nemen in het vinden van een gezamenlijke oplossing. Het samenwerken binnen een geolied team en het gezamenlijk behalen van mooie resultaten is voor jou een belangrijke uitgangspunt voor een prettige en veilige werkomgeving.

Verder:

 • Een hbo- of wo- diploma bij voorkeur in de richting van Informatica of Business Information Management (of soort gelijke opleiding)
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie (met hbo- of wo-werk- en -denkniveau), bij voorkeur in een regie organisatie;
 • Uiteraard beschik je over uitstekende (Nederlandse) mondelinge en schriftelijke communicatie vaardigheden zodat je al jouw uitgeschreven plannen visueel kunt weergeven en toelichten;
 • Je hebt ervaring en kennis van (relationele) databases en datamodellering;
 • Kennis van en ervaring met Microsoft SQL server- en database beheer;
 • Ervaring met Microsoft Azure en werken in een operationele (hulpverlenings-) organisatie zijn een pré.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bestaat uit 65 locaties. Vanuit deze locaties of elke andere willekeurige andere locatie kunnen onze 2.300 collega’s digitaal werken. Zij moeten kunnen rekenen op beschikbare, betrouwbare, en actuele informatievoorziening. Voor onze collega’s van de brandweer,  ambulance diensten en risico & crisisbeheersing is dit 24/7, 365 dagen per jaar cruciaal; ‘Elke seconde telt’.

Als Informatie architect speel je hierin, samen met het gehele I-Team, een zeer belangrijke rol.
De komende jaren gaan we bouwen aan een nieuwe professionele I-organisatie. Onder andere door herverdeling van functies en taken, waardoor de juiste expertise op de juiste plaats aanwezig is. Hierdoor willen we met name een omslag maken van reactief naar proactief werken.

Onze I-organisatie medewerkers zijn allemaal professionals en experts, waar alle collega’s binnen en buiten de VRR op kunnen bouwen en vertrouwen. De afdeling I-Team is onderdeel van het Concerntaken en telt circa 35 collega’s. Je bent onderdeel van het Data, Infrastructuur en Security team bestaande uit 12 ervaren collega’s met ieder hun eigen expertise. Samen beheren en bewaken jullie de technische infrastructuur en de applicaties en zorgen jullie voor een betrouwbare, optimaal functionerende, continue beschikbare en veilige informatievoorziening. Tevens zijn jullie de experts waar alle collega’s binnen en buiten het I-Team op terug kunnen vallen en vertrouwen m.b.t. de juiste adviezen. Jullie hebben en houden het overzicht en weten wat te doen in geval van calamiteiten.
Binnen dit ‘goed geoliede’ team ben jij de expert op het gebied van de informatiehuishouding binnen de VRR.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 4.010,- tot € 5.773,- op basis van 36 uur.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden zijn flexibel deze stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met John van der Plas (Hoofd ICT) via 06-50053514 of john.vanderplas@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Simone Hage (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-39353815 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!