Coördinator Integriteit


Ben jij die verbinder, die aanjager die binnen onze organisatie steun en draagvlak creëert voor integriteit en die ons integriteitsbeleid met veel enthousiasme coördineert, professionaliseert en bewaakt? Bied je ook graag een luisterend oor en sta je collega’s met raad en daad bij wanneer zij in aanraking komen met agressie en geweld tegen hulpverleners?


Jouw werk

Integriteit en de aanpak van agressie en geweld tegen hulpverleners zijn thema’s waar wij als zorg- en hulpverleningsorganisatie grote waarde aan hechten en we verwachten dat je de verbinding weet te realiseren van dit beleid met de missie, visie en kerntaken van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). We hebben oog voor alle maatschappelijke ontwikkelingen en discussies en mede daardoor zijn we scherp op ongewenste gedragingen van onze eigen medewerkers, maar ook op geweld van burgers jegens onze hulpverleners.


Als Coördinator Integriteit speel je daarom een belangrijke rol in het ontwikkelen, implementeren, ondersteunen, coördineren, monitoren en continueren van het beleid rond integriteit en het agressie & geweldbeleid van de VRR en je toetst beiden aan de wettelijke kaders of andere uitgangspunten die relevant zijn voor het beleid van de organisatie;
Als Coördinator Integriteit is het ook jouw taak om de organisatie doorlopend over de uitvoering van  ons beleid bewust te maken door integriteitsrisico’s structureel in kaart te brengen en gevraagd en ongevraagd te communiceren met directie, management en medewerkers. Je ontwikkelt daarvoor samen met de organisatie goede communicatiemiddelen, denk hierbij onder anderen aan workshops, trainingen, audio-visuals, dilemmasessies, jaarverslagen en voortgangsrapportages.
Je bent scherp op signalen en meldingen over ongewenste omgangsvormen, zoals uitsluiting, discriminatie, pesten en ongewenst gedrag binnen de organisatie. Daar waar nodig ondersteun je medewerkers bij het kaderen en verduidelijken van problemen en het vinden van de juiste meldkanalen. Een goede samenwerking met de vertrouwenspersonen is voor jou cruciaal.


Rond agressie en geweld tegen hulpverleners speel je een belangrijke coördinerende rol binnen en buiten de organisatie. Je ondersteunt onze hulpverleners als zij  tijdens het werk slachtoffer zijn geworden van agressie en geweld. Ook zorg je voor een eenduidige aanpak van melding tot aangifte tot bijstand aan medewerkers in de strafzaak. Verder geef je inzicht in en overzicht van het aantal incidenten en je communiceert daar open over met de gehele organisatie. Tenslotte zie je het als een uitdaging om dit belangrijke thema zowel binnen als buiten de organisatie onder de aandacht te houden.
Je bent niet alleen binnen de organisatie makkelijk te vinden, maar ook daarbuiten ben je een bekende verschijning. Als Coördinator Integriteit onderhoud je goede contacten met politie en openbaar ministerie in het geval van agressie- en geweldzaken, maar ook met onderzoeksbureaus en andere relevante externe partijen voor wat betreft integriteitskwesties. Je bent in staat om een eerste triage te doen van meldingen die binnenkomen en deze met een advies voor te leggen aan directie of management en vooropvolging te zorgen.


De integriteit van jou als Coördinator mag geen enkele vraag of twijfel oproepen. Jij hebt een voorbeeldfunctie en je dient je hiervan altijd bewust te zijn.
Je bent in deze rol echter niet het ‘geweten’ van de organisatie, omdat integriteit van de organisatie  een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van alle medewerkers en leidinggevenden. Jij levert daar een bijdrage aan in samenwerking met het management en de directie.

Arjen Littooij (Algemeen directeur):
‘’Ik ben op zoek naar een Coördinator Integriteit die ervoor zorgt dat de VRR helder beleid heeft en in de uitvoering daarvan betrouwbaar is. Wij trekken daar samen in op. Je communicatie is helder en warm en strak en stevig als het moet''.

Jij...

… bent onafhankelijk en daadkrachtig en neemt het initiatief om zaken bespreekbaar te maken of aan te pakken zonder angst voor nadelige gevolgen of mogelijke belangenconflicten. Van belang is, dat je tactvol om kunt gaan met mensen in conflictsituaties en daarbij stressbestendig bent. Integriteit, deskundigheid en pragmatisch handelen zijn eigenschappen die jij bezit. Je weet ontwikkelingen vanuit buitenaf te vertalen naar de VRR En je bent communicatief sterk; je hebt een heldere mondelinge communicatie en bent sterk in het schrijven van beleid- en adviesstukken.

Verder:

 • Beschik je over academisch werk- en denkniveau, bijv. de leergang integriteitsmanagement of een vergelijkbare opleiding;
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring opgedaan en je beschikt over kennis van de relevante wet- en regelgeving;
 • Je communicatiestijl is open, helder en verbindend naar al je collega’s en discreet waar het moet;
 • Je bent creatief, proactief en praktisch ingesteld en beschikt over goede adviesvaardigheden en een natuurlijke overtuigingskracht;
 • Je bent in staat zelfstandig vooronderzoek (triage) te verrichten voor het toetsen van de juistheid van meldingen en signalen;
 • Je kunt contacten onderhouden binnen en buiten de organisatie en bent vertrouwenwekkend voor medewerkers en management.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Jij maakt deel uit van de afdeling Concerntaken die het bestuur, de directie en de VRR-organisatie ondersteunt en adviseert. De afdeling Concerntaken telt veertig collega’s. Wij hebben een regisserende en kader stellende rol op het gebied van bestuurlijke en juridische zaken, communicatie en ICT- en informatiemanagement. Je werkt in het team Juridische Zaken, samen met drie juristen. Zij hebben veel kennis en ervaring binnen de organisatie en staan altijd voor je klaar om je te helpen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van minimaal € 4.010,- tot maximaal € 5.773,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling van 36 uur per week. Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maurice Lenferink (Hoofd Concerntaken) door te bellen of appen naar  06-1299 9744 of mailen naar maurice.lenferink@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!