Senior HR businesspartner Ambulance


Meedenken met het MT van de Ambulance Rotterdam-Rijnmond over organisatieveranderingen? Check. Aantrekkelijk werkgeverschap verder ontwikkelen voor de 470 medewerkers die werken bij Ambulancedienst? Uiteraard! Als businesspartner richt jij je op interessante uitdagende tactisch en strategische vraagstukken en ben je verantwoordelijk voor HR binnen de Ambulancedienst. Wil jij werken aan de veiligheid van de burgers in Rotterdam-Rijnmond? Dan is het nu de tijd om met Inge in gesprek te gaan!


Jouw werk

Strategische personeelsplanning van ambulanceverpleegkundigen en professionals bij de 112 meldkamer. De ontwikkeling van medewerkers. Duurzame inzetbaarheid en ziekteverzuim. Leiderschap. Het versterken van de samenwerking met de ziekenhuizen in de regio. Dit zijn een aantal thema’s waar jij je op richt binnen Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (ARR). De ARR is toonaangevende en op samenwerking gerichte ambulancedienst die patiëntgericht en innovatief is, en waar gewerkt wordt vanuit vertrouwen en op basis van deskundigheid.
Je doet dit samen met het MT van de ARR. En uiteraard ook met je directe collega’s van HR. Dagelijks heb je contact met de HR adviseur Ambulance die jij functioneel aanstuurt. Ook werk je veel samen met HR bedrijfsvoering, HR specialisten en de HR businesspartners van de andere onderdelen van de VRR zoals Brandweer, Risico- en Crisisbeheersing en Staf & concerntaken.Kom jij het team HR Advies & Expertise versterken en ga jij net als deze toppers werken bij één van de grootste ambulancediensten van Nederland?

Als Senior HR businesspartner binnen de Ambulance dienst zorg jij dat het HR perspectief bij alle besluitvorming de aandacht krijgt die het verdient. Daarbij schakel jij regelmatig met het MT Ambulancezorg, MT HR en de ondernemingsraad. Je hebt niet alleen focus op de Ambulancedienst, maar ook werk je aan VRR-brede projecten als onboarding, leren en ontwikkelen.

Jij...

...... bent ervaren professional op het gebied van HR. Je bent verbindend en overtuigend en krijgt we energie van om beweging te realiseren. Ietwat politiek gevoel voor bestuurlijke verhoudingen is ook niet onhandig. Jij hebt een duidelijke focus op wat je wilt bereiken, en kunt ook snel schakelen als de situatie erom vraagt. Je werkt tenslotte in een hulpverleningsorganisatie. Autonoom werken en in teamverband combineer jij graag.

Verder:

 • heb jij een HBO of WO opleiding afgerond. Bij voorkeur op HR gebied;
 • heb je recente werkervaring als HR adviseur, HR businesspartner, HR projectleider of HR manager. Deze functie is vanuit jouw achtergrond een logische stap;
 • beschik je over leidinggevende kwaliteiten;
 • is het handig als je beschikt over eigen vervoer.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De totale HR afdeling bestaat uit circa 40 collega’s verdeeld over twee teams: Advies & Expertise en Bedrijfsvoering. Jij maakt onderdeel uit van het team HR advies & expertise. Dit energieke team bestaat uit 18 collega’s met verschillende achtergronden, talenten en persoonlijkheden die zeer betrokken en gedreven zijn. Wij hebben de ambitie om een onmisbare partner te zijn voor de organisatie, en doen dit door dagelijks het verschil te maken. Jouw talent draagt bij aan de verdere ontwikkeling en groei van ons team!

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 12 met een salaris van € 4.797 tot € 6.544 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op een thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Inge Kippers (HR-Manager) via 06 13786496 of per mail naar Inge.kippers@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!