Coördinator Traineeprogramma


Stel je eens voor; jij zet jouw werkervaring, levenswijsheid en kennis in om vijf recent afgestudeerde WO-studenten een boost te geven bij de start van hun carrière. Jij geeft vorm en invulling aan een supergaaf traineeprogramma bij Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond! Een organisatie waar de brandweer, ambulance, de meldkamer, risico en crisisbeheersing en hoofdkantoor samenwerken aan de veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond. Wil jij met ons het verschil maken en een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren? Dan is dit het moment om te onboarden en jouw CV te sturen!


Jouw werk

In september 2023 gaat het nieuwe traineeprogramma van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond van start. Vijf nieuwe trainees gaan vol enthousiasme en energie starten aan hun eerste baan in hun professionele carrière. Het traineeship van de VRR kent een looptijd van twee jaar, waarbij de trainees een reis gaan maken door de gehele organisatie. Iedere acht maanden rouleren de trainees van afdeling om aan individuele opdrachten te werken en kennis te maken met de verschillende onderdelen van de VRR, zodat zij een goed beeld van onze mooie en dynamische organisatie krijgen. Naast de individuele opdrachten werken de trainees ook mee aan de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling en hebben ze gezamenlijke studie- en reflectiemomenten.

Als coördinator vervul jij een belangrijke rol om het traineeprogramma vorm te geven en tot een waar succes te maken. Betekent dit dat je alles vanaf scratch af aan zelf moet ontwikkelen? Nee zeker niet! Er ligt al een goed doordacht plan, wat door jou verder ontwikkelt en uitgerold wordt. Zo zorg je voor een gedegen ontwikkelplan bestaande uit een mix van vakinhoudelijke trainingen en cursussen, en organiseer jij intervisiebijeenkomsten en individuele coaching. Ook ben je gedurende het gehele traineeprogramma voor de trainees en de interne opdrachtgevers het aanspreekpunt en zorg je ervoor dat alles voor hen goed en soepel verloopt. Je haalt intern interesse opdrachten op, waar de trainee gedurende een periode van acht maanden zich in vast kunnen bijten en waar zij op inhoudelijk vlak en persoonlijk zich in kunnen ontwikkelen.Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze trainees?

Is dit alles? Nee zeker niet! Naast jouw rol als coördinator van het traineeprogramma ga jij ook samen met anderen aan de slag met de ontwikkeling van de zo gewenste VRR Academy, de plek waar leren, ontwikkelen, coachen en oefenen VRR-breed bij elkaar komen. Het gaat hierbij om het opleiden van hulpverleners om op straat goed te kunnen presteren, maar ook om de ondersteunde medewerkers te laten excelleren in hun werkzaamheden door het aanbieden van fysiek en digitale inspirerende workshops, lezingen en kleine en grote bijeenkomsten met een mix van ontmoeten, werken en inspireren.

Jij...

… hebt een positieve en motiverende houding en krijgt er energie van om het beste uit jezelf en anderen te halen. Je bent ambitieus en wil jezelf op inhoudelijk en persoonlijk vlak verder ontwikkelen. Je bent een echte netwerker, een snelle denker en een vlotte doener, die houdt van aanpakken en goed planmatig en gestructureerd kan werken. Je bouwt intern en extern een goed netwerk op en houdt de verschillende stakeholders goed betrokken bij het traineeprogramma en de ontwikkeling van de VRR-Academy. Je bent sterk in organiseren en kan goed inschatten wat ervoor nodig is om een goed programma op te zetten. Verder beschik je je ook over goede mondelinge en schriftelijke communicatieskills.

Verder:

 • ben je in het bezit van minimaal een HBO-diploma. Heb jij een onderwijskundige achtergrond zoals docent, coach en trainer, met ervaring in het opzetten van studie en trainingsprogramma’s en het begeleiden van cursisten? Kom maar door met jouw sollicitatie!
 • heb je affiniteit met hulpverleningsorganisaties;
 • heb je bij voorkeur ervaring in een complexe omgeving te werken met een politiek-bestuurlijk krachtenveld.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Het traineeship is centraal gepositioneerd binnen de VRR Academy van de afdeling Concerntaken van de VRR, waar jij ook deel van uit gaat maken. De VRR-Academy verzorgt ook de concernbrede evenementen en bijeenkomsten zoals het afleggen van de ambtseed en het organiseren van werkplaatsen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt op ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 3.365 tot € 5.034 (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week). 32 uur per week is mogelijk.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maurice Lenferink (Hoofd Concerntaken) door te bellen of appen naar 06-12999744 of mailen naar maurice.lenferink@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!