Financieel controller Brandweer


Als Financieel controller zorg jij ervoor dat het MT brandweer financieel in control is. Ben jij met jouw financiële kennis en persoonlijkheid een stevige adviseur? En ga jij voor kwaliteit? Dan leren we je graag beter kennen en vertellen wij jou graag meer over het werken bij Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond!


Jouw werk

Als Financieel controller ben jij de financieel sparringpartner van het management van de Brandweer. Jij zorgt ervoor dat je weet wat er speelt binnen de brandweer en bent aangesloten op belangrijke dossiers. In de aanloop van besluiten en de behandeling van complexe financiële vraagstukken geef je gevraagd en ongevraagd advies. Jij laat het MT Brandweer en budgethouders door middel van analyses en financiële rapportages zien wat de financiële implicaties zijn van keuzes waar zij voor staan, en helpt hen zo weloverwogen beslissingen te nemen.

Werk jij nauw samen met je collega’s om de juiste financiële koers te varen?

Binnen de planning en control cyclus ben jij op het gebied van financiële vraagstukken het eerste aanspreekpunt. Je bent verantwoordelijk voor de financiële managementrapportages en forecast van de directie waarvoor jij werkt, de Brandweer. Ook lever je de input voor de maandrapportages van de brandweer en de jaarrekening van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Jij...

…hebt affiniteit met de Brandweer. Jij wilt vanuit financieel oogpunt impact maken en een bijdrage leveren aan de strategische doelstellingen van de Brandweer en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Met jouw inhoudelijke expertise en persoonlijkheid ben jij een echte sparringpartner voor het MT.

Verder:
• heb jij een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van economie of accountancy;
• beschik je over relevante werkervaring.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je werkt als Financieel controller bij de afdeling Middelen en Control. Iedere Financieel controller in het team heeft zijn of haar eigen aandachtsgebied. Jouw aandachtsgebied is Brandweer Rotterdam-Rijnmond. Een prachtige organisatie die volop in beweging is! Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de kwaliteit van de bedrijfs- en financiële processen en beheersingsmaatregelen van hoog niveau zijn. In deze functie rapporteer je aan de concerncontroller, met wie je regelmatig afstemming hebt.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 4.010 tot € 5.773 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maarten Zuurmond, Coördinator Financieel Control via 06-21408270 of Maarten.Zuurmondr@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!