Junior functioneel beheerder AFAS


Heb jij een IT opleiding afgerond? Of heb jij vanuit jouw PSA ervaring je altijd al beziggehouden met het functionele beheer van jouw HR-systeem? En wil jij het vak van Functioneel beheerder ‘on the job’ leren? Dit kan binnen Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond! Jouw start binnen ons team staan in het teken van jouw ontwikkeling. Je gaat namelijk gelijk AFAS training(en) volgen die afgestemd zijn op jouw huidige kennis en ervaring. Zo leer je snel de ins and outs van ons HR-systeem en kan je gelijk al je kennis ‘on the job’ in praktijk brengen.


Jouw werk

Als Junior Functioneel Beheerder leiden wij jou op tot AFAS specialist. Jij zorgt samen met jouw collega’s ’ervoor, dat de  payroll en de HR processen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond perfect verloopt, zodat onze collega’s van de Brandweer, Ambulancedienst, de Meldkamer en Risico- en Crisisbeheersing hun salaris goed en tijdig uitbetaald krijgen!

Als Functioneel beheerder in opleiding kun jij je ontwikkelen tot een specialist op het gebied van AFAS Profit!

Door mee te kijken en werken met een ervaren collega en externe AFAS consultants, leer jij het software pakket kennen en ontdek jij hoe je HR en Payroll goed en functioneel kunt inrichten. Jij zorgt er samen met collega’s voor dat de digitale HR processen efficiënt worden ingericht, effectief verlopen zonder onnodige schakels ertussen en gebruiksvriendelijk zijn. Ook neem je deel aan verschillende project- en werkgroepen. Je werkt daarbij nauw samen met collega’s van de salarisadministratie, HR adviseurs en de functionele beheerders buiten het team, maar binnen de organisatie.

Jij...

... bent gedreven om veel te gaan leren over het vak van functioneel beheer. Jij bent leergierig, en jij wilt inhoudelijk en als persoon verder ontwikkelen. Hierbij is het belangrijk dat je analytisch bent en graag nauwkeurig werkt. Je krijgt energie van werken met mensen en bent klantgericht. Er is meer werk dan tijd, dus het is belangrijk dat je goed kunt plannen en organiseren. Daarbij is het ook belangrijk dat je verwachtingen van collega’s en gebruikers van AFAS Profit kunt managen en de juiste prioriteiten kunt stellen.

Verder:

 • heb je een afgeronde IT opleiding. We nodigen je ook uit om te reageren wanneer je relevante werkervaring hebt als PSA’er met functionele taken;
 • heb jij stage en/of werkervaring op het gebied van Functioneel Beheer, Informatica of ICT.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De totale HR afdeling bestaat uit circa 40 collega’s verdeeld over twee teams; HR Advies & Expertise en HR Bedrijfsvoering. Jij werkt binnen het team HR-bedrijfsvoering. Dit team bestaat uit 15 collega’s die servicegericht zijn, nauw samenwerken en het leveren van kwaliteit erg belangrijk vinden. Zij richten zich allemaal op de gehele multidisciplinaire ondersteuning van de uitvoering, zodat de collega’s uit de operatie hun werk goed kunnen doen. Jij bouwt samen met hen aan een nóg robuustere HR-afdeling waarbij verbetering en optimalisatie centraal staat. Jij werkt nauw samen met de andere Functioneel Beheerder en samen ondersteunen jullie alle gebruikers, zowel binnen als buiten de afdeling.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.829 tot € 4.043 (36 uur) Je kunt in deze functie doorgroeien naar schaal 9 met een salaris van € 3.128 tot € 4.544 (36 uur).
 • De vacature betreft bij voorkeur 36 uur maar 32 uur is bespreekbaar.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Carola Verschoor (Teamleider HR Bedrijfsvoering) via 06-21167746 of carola.verschoor-mian@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!