Financial Auditor


Wil jij als Financial Auditor een belangrijke bijdrage leveren aan de risicoanalyse, planning en opzet van verschillende audits en controles bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond? Je kijkt kritisch en weet de organisatie te doorgronden en hebt hier al de benodigde ervaring in op gedaan. Herken jij jezelf hierin? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!


Jouw werk

Als Financial Auditor lever je een belangrijke bijdrage aan de risicoanalyse, planning en opzet van verschillende audits en controles. Je bent samen met jouw collega verantwoordelijk voor de (verbijzonderde) interne controles (VIC). Je geeft daarbij een onafhankelijk en objectief oordeel over de kwaliteit, betrouwbaarheid en rechtmatigheid van de processen. Je stelt aanbevelingen op, signaleert en draagt bij aan de opvolging van aanbevelingen. Jij weet als geen ander de toegevoegde waarde van de Verbijzonderde Interne Controle uit te leggen, bestaande werkwijzen ter discussie te stellen en hiervoor aanbevelingen te doen. Je levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor het kunnen afgeven van de financiële rechtmatigheidsverklaring (2023) door het Dagelijks Bestuur. Het is aan jou de taak om mee te werken  aan het stappenplan om op termijn te komen tot een in control statement.

Dit ga je verder doen:

 • Je draagt met je kennis bij aan de ontwikkeling en de totstandkoming van de rechtmatigheidsverklaring en de doorontwikkeling hiervan in de komende jaren;
 • Je onderhoudt contact met de externe accountant over de diverse controle dossiers;
 • Je voert interne controles, steekproeven en audits uit op processen en actuele thema’s;.
 • Je bewaakt de opvolging van verbeterpunten vanuit interne controles en draagt deze pro-actief uit;
 • Je initieert risico-inventarisaties.

Jij...

…Bent iemand die nieuwsgierig is en op een duidelijke wijze kan communiceren. Je bent op de hoogte van de laatste trends in jouw vakgebied en volgt ze op de voet. Je herkent snel knelpunten en kan deze vertalen naar de organisatie. Integriteit, deskundigheid en pragmatisch handelen zijn eigenschappen die jij bezit.

Verder:

 • Heb je minimaal HBO werk- en denk niveau met een opleiding in een economische of financiële richting;
 • Heb je gevoel bij de kritische bedrijfsvoering processen en hebt ervaring met het uitvoeren van controles op deze processen;
 • Heb je ervaring met de opzet, uitvoering en evaluatie van audits, inclusief methodieken en technieken;
 • Heb je kennis van en werkervaring met het uitvoeren en vastleggen van systeem- en gegevensgerichte controles;
 • Kennis van en werkervaring met Verbijzonderde Interne Controle (VIC) mooi meegenomen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Niet geheel onbelangrijk. Jouw collega's! Je wordt onderdeel van het team Beleid, het team bestaat uit negen enthousiaste professionals die ieder hun eigen specialiteiten hebben. Het team Beleid is een onderdeel van de afdeling Middelen en Control. Middelen en Control ondersteunt het bestuur en management in het realiseren van organisatiedoelstellingen. De afdeling adviseert vanuit bedrijfskundig en bedrijfseconomisch perspectief over een verantwoorde inzet van middelen. Middelen en Control bewaakt proactief de doelmatigheid, doeltreffendheid, rechtmatigheid en risico’s binnen de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 3.365 tot € 5.034 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ernst-Jan Villerius (Beleidsadviseur/Coördinator voor Financieel Beleid)  via 06-50053509 of ernst-jan.villerius@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.


Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!