Zoeken

Functioneel Beheerder Operationele Brandweersystemen


Ben jij een ervaren functioneel beheerder en wilde je als kind al brandweerman of vrouw worden? Dan heb je nu de kans om je droom alsnog (deels) te verwezenlijken! Wij zoeken een functioneel beheerder voor onze operationele brandweersystemen. In nauwe samenwerking met de operatie zorg jij ervoor dat de Brandweer haar werk goed kan blijven doen.


Jouw werk

Jouw werk doet ertoe! De door jou beheerde systemen worden bij ieder incident door de brandweer en de hele VRR-organisatie gebruikt. Hierdoor sta je altijd in de spotlight. Je hebt eer van je werk en staat stevig in je schoenen bij storingen, wijzigingsverzoeken en vragen. Je ondersteunt 1300+ gebruikers in tijdkritische situaties. Jij zorgt ervoor dat de functionaliteit van de informatievoorziening voor onze brandweertaak in het veld in stand gehouden wordt. Je vertaalt de informatiebehoefte van de gebruikersorganisatie en ketenpartners en je beschrijft de eventuele wijzigingen van applicaties, je zorgt voor het (laten) doorvoeren van de voorgestelde wijzigingen en het controleren en in beheer nemen van deze wijzigingen. Ook zorg je voor de kaders, richtlijnen en voorwaarden voor het correct gebruiken van de applicatie(s).

De informatievoorziening bestaat onder andere uit voertuig- en vaartuigposities, GEO-gegevens uit diverse landelijke en regionale systemen en incidentdata van de meldkamers.
Daarnaast word je het regionale aanspreekpunt van monitorborden en gebruikte hardware.
Je werkt binnen onze organisatie vooral samen met de afdelingen Informatiemanagement en ICT van de VRR, de afdeling Repressie van de Brandweer en ketenpartners zoals het Havenbedrijf en de Gezamenlijke Brandweer. Het is daarom belangrijk dat je beschikt over politieke sensitiviteit en goede communicatie vaardigheden. Het helpt als je eerder werkzaam bent geweest binnen een soortgelijke omgeving als die van de VRR. Je schakelt dagelijks met IT'ers, eindgebruikers en managers.

Onderstaande video’s geven een goed beeld van de systemen waarmee je gaat werken. Jouw flexibele en inventieve inzet bij het oplossen van storingen is onontbeerlijk voor het goed functioneren van de brandweer. Het gaat om belangrijke systemen; met deze systemen wordt direct het verschil gemaakt bij incidenten.


Uitbreiding van de MOI.

Naast jouw primaire rol als functioneel beheerder van de MOI (mobiel operationeel informatiesysteem), ben jij ook op de hoogte van de operationele brandweersystemen ART (aanrijtijdenserver) en Operationele Informatie Gevaarlijke Stoffen (OIGS). Binnen het team ondersteunen jullie elkaar bij het functioneel beheer van deze systemen.

Jij...

....kunt goed schakelen met zowel ICT-ers als eindgebruikers en managers en daarin ben je een stevige gesprekspartner. In deze rol schakel je veel met collega's (o.a. brandweer en handhaving), gebruikers, leveranciers en ketenpartners (o.a. DCMR, Havenbedrijf en de Gezamenlijke Brandweer).Je werkt graag zelfstandig en vindt het wel prettig dat je een “eenpitter” bent in deze functie. Maar je werkt ook graag samen met anderen binnen jouw team. Je vindt het prettig om verantwoordelijkheid en eigenaarschap te nemen. Daarnaast heb je een pragmatische insteek en zet je die graag in bij het oplossen van problemen

Verder:

 • Beschik je over een hbo- werk- en denkniveau en bij voorkeur in de richting van ICT een opleiding afgerond;
 • Beschik je over minimaal 3 jaar ervaring als functioneel beheerder.
 • Heb je aantoonbare ervaring met diverse softwarepakketten zoals SQL en MS Office en het lijkt je een mooie uitdaging om alles te leren over GEO-standaarden als WMS en WMTS.
 • Heb je kennis en ervaring met BISL en ITIL en affiniteit met inrichten en beheren van software pakketten
 • Ben je analytisch, klantgericht en je vindt het leuk om actief samen te werken binnen een team
 • Heb je affiniteit met de brandweerorganisatie (pre).

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

De afdeling Operationele Informatie (OI) heeft als kerntaak het verzamelen, verwerken en beschikbaar stellen van operationele informatie op het gebied van alarmering en planvorming. De afdeling OI is ervoor verantwoordelijk dat de alarmering, plannen, procedures en het kaartmateriaal up-to-date en 24 uur per dag beschikbaar zijn. Daarnaast heeft de afdeling taken op het gebied van brandweeradvisering bij en deelname aan infrastructurele projecten en de uitvoering en vertaling van opgesteld beleid. Daarnaast stelt de afdeling informatie ter beschikking aan andere afdelingen en directies, onder andere aan de directie Risico en Crisisbeheersing (brandpreventie & multifunctionarissen), de ambulancedienst en de gemeenschappelijke Meldkamer.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 2.756,- tot € 4.048,- op basis van 36 uur.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Of gewoon salaris? Jij kunt kiezen.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur).
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand.
 • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op:

 • Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Marcel Henderson, beleidsadviseur en domeinhouder digitale operationele informatie via 06 - 51 71 02 39 of marcel.henderson@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Team recruitment via 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl