Senior beleidsmedewerker Informatiemanagement


Wil jij als Senior beleidsmedewerker informatiemanagement jouw kennis inzetten om onze hulpverleners bij de Brandweer en Ambulancedienst informatiegestuurd te laten werken? Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is haar applicatielandschap verder aan het professionaliseren om zo alle beschikbare gegevens in de organisatie optimaal te ontsluiten en deze gegevens te gebruiken voor operationele doeleinden of om er managementinformatie te maken.


Jouw werk

Jij neemt deel aan projecten, vaak op het gebied van aanbestedingen en implementaties van software oplossingen. Jij brengt per project in kaart wat de functionele eisen zijn en adviseert de projectleider hierover. Jij regelt de inrichting binnen het applicatielandschap en beheert deze. Ook organiseer jij de inrichting van de informatiestromen, gegevensbronnen en koppelingen voor de VRR-brede informatiearchitectuur. Om dit succesvol te kunnen doen, ben je veel in contact met het management en de gebruikers over wensen en mogelijkheden. Jij signaleert en analyseert deze wensen vanuit de organisatie en voorkomt en verhelpt eventuele knelpunten.


Als Senior Beleidsmedewerker Informatiemanagement stem jij ICT vraag en aanbod op elkaar af.

Je zet een projectenportfolio op en je zorgt ervoor dat jij die continu up to date houdt. Op basis hiervan maak jij een prioritering en doe jij aanbevelingen ten opzicht van de volgordelijkheid van de projecten. Je hebt korte lijntjes met het functioneel beheer binnen de verschillende afdelingen, brengt de agenda's samen en gaat aan de slag met de doorontwikkeling van het integraal samenwerken. Ook ben je praktisch bezig en ondersteun je gebruikers bij het werken met MS Teams.

Jij...

… snapt wat er speelt in de organisatie van onder andere de Brandweer, Ambulancezorg, Meldkamer en Risico- en Crisisbeheersing. JIj hebt affiniteit met een 24-uurs organisatie. Verder ben je resultaatgericht, heb je een hands-on mentaliteit en durf je initiatief te nemen. Als echte IM-er ben je goed in het maken van probleemanalyses en ben je oplossingsgericht. Je communiceert makkelijk met alle onderdelen van de organisatie en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Jij hebt goede communicatie vaardigheden, waardoor je zowel op directieniveau als op gebruikersniveau inhoudelijke gesprekken kunt voeren en presentaties kunt houden.

Verder:

 • heb jij HBO+/WO werk- en denkniveau, en beschik jij bij voorkeur een afgeronde studie informatiemanagement;
 • heb jij kennis over de inzet van informatiegestuurd werken, digitalisering en (concern)systemen;
 • beschik jij over specialistische kennis van de toepasbaarheid van meerdere (concern)systemen en de samenhang met applicatielandschap en informatiearchitectuur;
 • heb jij aantoonbaar affiniteit met een operationele (hulpverlenings-) organisatie en de bereidheid om een operationeel piket te draaien is een pré.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je gaat werken in het I-team van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Je werkt intensief samen met de 3 andere senior beleidsmedewerkers. Vanuit dit team verzorgen we voor de hele organisatie de voorbereiding, de (in)richting en uitwerking van de informatiestrategie, het informatiebeleid en de afstemming van vraag en aanbod op ICT-gebied.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 4.010 tot € 5.773 (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week), 32 uur is bespreekbaar.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Erlijne van den Bergh (Teamleider I-team) via 06 – 5337 1859 of erlijne.vandenbergh@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!