Informatiespecialist / functioneel beheerder DMS


Wil jij als informatiespecialist jouw kennis inzetten om het documentbeheer in onze organisatie te verbeteren? Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is haar informatiehuishouding verder aan het professionaliseren zodat gebruikers gemakkelijk werkdocumenten en gearchiveerde documenten kunnen vinden. Bovendien is vindbare, leesbare en betrouwbare overheidsinformatie ook de basis van een goed functionerende samenleving en een open overheid.


Jouw werk

Jij bent als informatiespecialist zowel adviseur als functioneel beheerder voor Mozard DMS. Je adviseert gebruikers over de manier van werken in MS Teams (werkomgeving) en Mozard (werkprocessen en archief). Ook faciliteer jij afdelingen door te helpen bij het maken van goede werkafspraken. Hierbij adviseer je over bewaartermijnen, het toepassen van metadata en het gebruik van de systemen. Je bent hierbij altijd op zoek naar de balans tussen gebruikersgemak en het voldoen aan wettelijke eisen.

Draag jij bij aan een fijne en professionele werkomgeving als specialist informatievoorziening?

Naast deze verdere optimalisatie zorg jij voor het functioneel beheer van Mozard DMS. Eenvoudige wijzigingen voer jij zelf door, en daar waar het te complex wordt vraag je de leverancier om dit in te richten.

Jij...

… hebt ervaring met zaakgericht werken, registreren en archiveren. Verder ben je resultaatgericht, behulpzaam en in staat om in een zelfsturend team te werken. Je volgt technische ontwikkelingen en kunt dan ook goed overweg met Microsoft Teams. Je communiceert makkelijk met alle onderdelen van de organisatie, je bent dienstverlenend en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Verder:

 • heb je ervaring met het werken met en beheren van een Document Management Systeem (DMS);
 • heb jij kennis van bewaar- en vernietigingstermijnen;
 • is kennis van bestuurlijke informatievoorziening een pre;
 • is het een pre wanneer ben jij enthousiast en bereid om een operationeel piket te draaien.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je krijgt een aanstelling binnen het I-team. Je werkt intensief samen met 3 andere informatiespecialisten. Bij de andere afdelingen binnen de VRR heb je direct contact met de functioneel beheerders van andere systemen en de key users documentbeheer die per afdeling zijn aangewezen. Je werktijd verdeel je over onze twee hoofdlocaties; het WPC en de Frobenstraat, beide in Rotterdam. Ook thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Er is ruimte voor het volgen van opleidingen of cursussen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 2.865 tot € 4.208 (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week), 32 uur is bespreekbaar.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Erlijne van den Bergh (Teamleider I-team) via 06 – 5337 1859 of erlijne.vandenbergh@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!