Informatiespecialist documentbeheer


Wil jij als informatiespecialist jouw kennis inzetten om het documentbeheer in onze organisatie te verbeteren? Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is haar informatiehuishouding verder aan het professionaliseren zodat gebruikers gemakkelijk werkdocumenten en gearchiveerde documenten kunnen vinden. Bovendien is vindbare, leesbare en betrouwbare overheidsinformatie ook de basis van een goed functionerende samenleving en een open overheid.


Jouw werk

De komende jaren gaan we bouwen aan een nieuwe professionele I-organisatie. Onder andere door herverdeling van functies en taken, waardoor de juiste expertise op de juiste plaats aanwezig is.  Hierdoor willen we met name een omslag maken van reactief naar proactief werken. Onze I-organisatie medewerkers zijn allemaal professionals en experts, waar alle collega’s binnen en buiten de VRR op kunnen bouwen en vertrouwen.
Als informatiespecialist adviseer je onze medewerkers over de manier van werken in MS Teams/OneDrive (werkomgeving), SharePoint en website (publicatie) en Mozard (werkprocessen en archief). Ook faciliteer jij afdelingen door te helpen bij het maken van goede werkafspraken. Hierbij adviseer je over bewaartermijnen, het toepassen van metadata en het gebruik van de systemen. Je bent hierbij altijd op zoek naar de balans tussen gebruikersgemak en het voldoen aan wettelijke eisen.

Draag jij bij aan een fijne en professionele werkomgeving als specialist informatievoorziening?

Naast deze adviesfunctie zorg jij voor het functioneel beheer van ons Document Management Systeem; Mozard. Je hebt voldoende inhoudelijk kennis om onze medewerkers te kunnen begeleiden bij  optimaal gebruik van het systeem. Workflows richt je zelf in en eenvoudige wijzigingen voer jij zelf door. Voor complexe vraagstukken werk je nauw samen met onze leverancier.  Ook coördineer je alle nieuwe releasen en upgrades. 
Kortom : een veelzijdige functie in een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is om de I-organisatie verder te professionaliseren.

Jij...

… hebt ervaring met zaakgericht werken, registreren en archiveren. Verder ben je resultaatgericht en klant- en servicegericht. Je volgt ontwikkelingen op je vakgebied en kunt ook goed overweg met Microsoft Teams. Je communiceert makkelijk met alle onderdelen van de organisatie, je bent dienstverlenend en geeft gevraagd en ongevraagd advies.
Verder voldoet jouw profiel aan de volgende eisen:

 • Je hebt hbo-werk- en –denkniveau op het gebied van informatiekunde, informatiedienstverlening of record-management;
 • Je hebt ervaring met informatie- en documentmanagementsystemen (bij voorkeur Mozard) evenals met (archief)wet- en regelgeving;
 • Affiniteit met duurzame toegankelijkheid, selectielijsten, bewaren en vernietigen, openbaarmaking, documentmanagement en archiefbeheer;
 • De kennis en kunde om visie neer te zetten, te verwoorden en uit te dragen.
 • Kennis van en ervaring met het werken met documenten in Microsoft Teams is een pré, evenals kennis van bestuurlijke informatievoorziening;
 • Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend.
 • Ervaring met een operationele (hulpverlenings-) organisatie is een pré.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je krijgt een aanstelling binnen het I-team. De afdeling I-Team is onderdeel van Concerntaken en telt circa 35 collega’s. Samen gaan we er voor zorgen alle VRR medewerkers optimaal ondersteund worden op het gebied van digitaal werken en digitale Informatievoorziening. Als Informatiespecialist ben je verantwoordelijk voor het onderdeel documentbeheer en houd je ‘permanent’ contact met eindgebruikers en de key users die per afdeling zijn aangewezen. Hiervoor zal met enige regelmaat op één van onze locaties in de regio aanwezig zijn.

Draag jij, als Informatiespecialist documentbeheer, bij aan een fijne en professionele werkomgeving?

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 3.128 tot € 4.544 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met John van de Plas (Hoofd ICT) via 06-50053514 of john.vanderplas@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Simone Hage (Interim Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-39353815 (di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!