Recruitment Assistent


Ben jij administratief en IT-wise sterk en zoek jij een ondersteunende rol met grote maatschappelijke betekenis? Wij zoeken een Recruitment assistent die het recruitmentteam ondersteunt bij de werving van nieuwe collega’s voor de Brandweer, de Ambulance, de 112 Meldkamer, Risico- en Crisisbeheersing en het hoofdkantoor van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond!


Jouw werk

Als Recruitment Assistent ondersteun en ontzorg je de Corporate Recruiters in de dagelijkse werkzaamheden maar ook met grote projecten. Je beantwoordt binnenkomende vragen van collega's en sollicitanten via de mail, WhatsApp en ook beheer je de chatbot. Jij bent verantwoordelijk voor de werving van stagiaires. Ook heb je een belangrijke rol bij de werving van de (vrijwillige) brandweer, door te zorgen voor een goede planning en heldere communicatie over alle stappen in het selectieproces.


Je schrijft berichten voor op social media en je publiceert en beheert vacatures op kanalen als LinkedIn en brandweer.nl. Bij drukte ondersteun jij de Corporate Recruiters met het screenen van sollicitanten en het schrijven van vacatureteksten. Is er nieuwe content of video- en beeldmateriaal? Dan plaats jij dit op onze site werkenbijvrr.nl.

Ook beheer je Yellow Yard, het recruitmentsysteem. Hierin staan alle vacatures en komen de reacties van sollicitanten binnen. Moet er iets worden aangepast? Dan ben jij degene die dit oppakt! Bij wervingsevenementen regel jij dat er voldoende middelen beschikbaar zijn, zoals flyers en rolbanners. Jij maakt rapportages en houdt goed bij welke kosten we maken. Voor nieuwe collega's die starten binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond verzorg je de welkomstcadeaus. Samen met de Corporate Recruiters ben je continue verbeteringen aan het aanbrengen om de kandidaat beleving te optimaliseren. Iedere dinsdagochtend hebben we met het recruitmentteam overleg. Hierin bespreken we de lopende zaken en kijken we samen vooruit.

Jij...

…bent een echte regelaar en krijgt er energie van als jouw to do list wordt afgevinkt. Daarnaast ben je proactief, ondernemend en vind je het leuk om mensen te woord te staan en verder te helpen. Je kan snel schakelen maar je verliest je prioriteiten niet uit het oog. Betrouwbaarheid en integriteit zijn voor jou belangrijk, jij weet als geen ander om goed om te gaan met vertrouwelijke informatie. Met jouw sociale en open uitstraling ben je toegankelijk en weet iedereen jou te vinden.

Verder:

• heb je minimaal een mbo-4 diploma opzak;
• heb jij aantoonbaar affiniteit met uiteenlopende IT-systemen en het doorvoeren van verbeteringen;
• is ervaring in het werken in een grote complexe organisatie een pré.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Recruitment is onderdeel van de afdeling HR. Je werkt samen met drie Corporate Recruiters. Ondanks dat iedereen zijn eigen focus heeft, wordt er samengewerkt. Ook met de collega’s buiten Recruitment. Het is een open en professioneel team, met veel kennis en passie voor het vak. Naast hard werken, nemen we de tijd voor elkaar en vieren we graag successen!

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.581 tot € 3.732 (o.b.v. 36 uur).
 • Het betreft een aanstelling voor 24 uur per week, de dagen zijn in overleg.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

 • Kelly Roos (Corporate Recruiter) via 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!