Financieel Controller


Vind jij kwaliteit belangrijk? Ben jij analytisch en kan jij optreden als financieel sparringpartner? Dan ben jij degene die de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kan versterken!


Jouw werk

Als specialist op jouw vakgebied adviseer je gevraagd en ongevraagd het management op jouw dossiers. Daarnaast heb je een belangrijke rol bij de behandeling van complexe financiële vraagstukken. Je laat het management zien wat de financiële implicaties zijn van hun keuzes en helpt hen zo de juiste keuzes te maken. Je overlegt en werkt nauw samen met je collega financieel controllers, business controllers en de medewerkers planning en control. Daarnaast heb je een functionele lijn naar de medewerker planning en control binnen jouw domein.

Werk jij nauw samen met je collega’s om de juiste financiële koers te varen?

Binnen de planning en control cyclus ben jij op het gebied van financiële vraagstukken het eerste aanspreekpunt. Je bent verantwoordelijk voor de financiële managementrapportages en forecast van  de directie waarvoor jij werkt. Daarnaast lever je de input voor de maandrapportages en de jaarrekening van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Je rapporteert periodiek aan de concerncontroller en je maakt analyses.

Jij...

… Bent een echte sparringspartner en een gesprekspartner op ieder niveau, je werkt graag samen en je bent communicatief zeer vaardig.

Verder:

 • Heb jij een afgeronde HBO opleiding in de richting bedrijfseconomie of vergelijkbaar;
 • Is het een pré als je relevante werkervaring hebt opgedaan in een vergelijkbare rol binnen de overheid;
 • Heb je een zeer goed cijfermatig inzicht en ben je analytisch zeer sterk.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je wordt onderdeel van de afdeling Middelen en Control. Het doel van deze stafafdeling is om zorg te dragen voor de kwaliteit van de (bedrijfs-)processen en beheersingsmaatregelen. Iedere Financieel Controller in het team heeft zijn of haar eigen aandachtsgebied. Jouw aandachtsgebied wordt de directie Risico & Crisisbeheersing en de centrale stafafdelingen (HR,Concerntaken, Facilitair Bedrijf en M&C).

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 3.701,- tot € 5.372,- op basis van 36 uur per week.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maarten Zuurmond, Coördinator Financial Control, via 06-21408270 of Maarten.Zuurmond@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!