Business Controller


Ben jij analytisch en kan jij optreden als financieel sparringpartner? Dan ben jij dé Business Controller die de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zoekt! Wij gaan graag met jou in gesprek!


Jouw werk

Als Business Controller kijk je niet alleen naar financiële analyses, maar naar het grotere geheel zoals organisatie doelen, processen, beleid en dienstverlening. Jouw proactieve houding en goede communicatieve vaardigheden komen dan goed van pas. Met kritische vragen, heldere adviezen en positief meedenken geef jij optimaal vorm aan de sterke informatiepositie van jouw functie. Je geeft op basis van bedrijfskundige- en bedrijfseconomische analyses ook adviezen aan het management over operationele, tactische en strategische onderwerpen. Jij ondersteunt en adviseert het management bij het maken van keuzes middels organisatie-, omgevings- en scenarioanalyses. Verder voer je procesoptimalisaties en  risicoanalyses uit. Hierbij ligt de nadruk op het behalen van organisatie doelen en het waarborgen van de financiële gezondheid voor de lange termijn.

In jouw rol als Business Controller weet jij wat er speelt in de organisatie en ben je continu op zoek naar verbeteringsmogelijkheden, daarin neem je het initiatief en werk je samen met je collega’s om nog efficiënter en beter te kunnen opereren. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en je kan makkelijk schakelen tussen strategische en operationele vraagstukken. Tot slot heb je een visie op het verbeteren van de bedrijfsvoering in een complexe operationele organisatie.

Jij...

… bent een verbinder die analytisch zeer sterk is. Je bent in staat om op een snelle en natuurlijke manier te schakelen tussen allerlei niveaus binnen de organisatie. Verder ben je flexibel, stressbestendig, omgevingsbewust en sta je stevig in je schoenen. Uiteraard heb je een proactieve houding en zijn jouw communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in orde.

Verder:

 • Beschik je over universitair werk- en denkniveau;
 • Is het een pré als je relevante werkervaring hebt opgedaan in een vergelijkbare rol.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je maakt deel uit van de afdeling Middelen & Control. Het doel van de stafafdeling Middelen & Control. Is om zorg te dragen dat de kwaliteit van de (bedrijfs-)processen en beheersingsmaatregelen zodanig is geregeld dat het management continu inzicht heeft in de te lopen koers van het vastgestelde beleid, bedrijfsvoering en de uitkomsten hiervan zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin. Je werkt in een team met nog drie andere business controllers. De businesscontrollers hebben elk hun aandachtsgebied. Jij krijgt als aandachtsgebied de directie Risico en Crisisbeheersing en de centrale stafafdelingen zoals HR, Concerntaken en het Facilitair bedrijf.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 12 met een salaris van € 4.797,-  tot € 6.544,- (o.b.v. 36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Diana Brouwer, Hoofd Middelen & Control via 06-12283633 of Diana.Brouwer@vr-rr.nl .
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!