Payroll specialist


Zorg jij ervoor dat de medewerkers van de Brandweer en de Ambulance hun salaris tijdig en correct uitbetaald krijgen? Als ervaren Payroll specialist ben jij verantwoordelijk voor een perfecte maandelijkse payroll in AFAS Profit. Ook ga jij aan de slag met het continu optimaliseren van de payroll binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.


Jouw werk

Als Payroll Specialist werk jij aan een tijdige en correcte uitvoering van het payrollproces voor meer dan 2300 medewerkers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zodat zij op tijd hun salaris ontvangen. Je garandeert de kwaliteit door het opzetten en uitvoeren van een goede controlestructuur. Als echte expert duik je in complexe vraagstukken op payrollgebied en ben je leidend bij het inrichten van ons payrollsysteem en de bijbehorende processen, Daarnaast onderhoudt jij contacten met HR, Finance en externe instanties. Jij bent het aanspreekpunt voor de accountant bij controles en en coördineert hiervoor de interne acties.


Coördineer jij de payroll binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond?

Met jouw kennis en expertise zorg jij voor verbeteringen waardoor effectief en efficiënt gewerkt wordt en een snelle doorlooptijd van de mutaties wordt gerealiseerd. Recent heeft het team de her-implementatie van AFAS Profit afgerond. Er ligt een goede basis vanuit waar verder ontwikkeld kan worden. Hierin ben jij in de lead, wat het werk uitdagend en divers maakt. Jij bent als een van de twee experts in het team het aanspreekpunt voor Management en HR-collega’s met vragen over alle payroll-gerelateerde zaken.

Jij...

...bent nauwkeurig, analytisch en je schakelt gemakkelijk en snel bij ad-hoc uitdagingen. Ook ben jij flexibel, stressbestendig en dienstverlenend. Door je positief kritische én optimistische houding krijg je mensen en processen in beweging en krijg je de dingen gedaan. Wanneer het niet direct lukt, beweeg je mee en wacht jij het juiste moment af. Jij houdt ervan te schakelen tussen de verschillende typen klanten, administratieve en controle technische taken. Uiteraard ben je vakinhoudelijk sterk en een Payroll Specialist ‘in hart en nieren’.

Verder:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over relevante werkervaring;
 • Het is een pré als je de Vakopleiding Payroll Services (VPS) of Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) hebt afgerond;
 • Je beschikt over actuele kennis en ervaring van fiscale wet- en regelgeving;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met AFAS Profit.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Jij bent een van de twee Payroll Specialisten binnen het team. Je werkt intensief samen met de Teamleider en de PSA-medewerkers. Het team waar je direct mee samen werkt bestaat uit in totaal 15 collega’s. Je schakelt uiteraard veel met de collega’s van HR Advies, HR Mobiliteit en Recruitment. Binnen onze organisatie werken we hybride, waarbij je fysiek met je collega’s samenwerkt op het World Port Center in hartje Rotterdam. Er is veel beweging in het team, en we zijn flink aan het bouwen!

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van jouw ervaring wordt je ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 2.865,- tot € 4.208,- op basis van 36 uur.
 • Je krijgt meteen een vaste aanstelling!
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met John de Jong (Teamleider) via 06-15615518 of john.dejong@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Solliciteren kan zonder motivatiebrief.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225