Servicedeskmedewerker


'Goedendag, waarmee kan ik je helpen?’ Gelukkig kunnen je collega’s van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met uiteenlopende vragen en meldingen bij de Servicedesk terecht! Jij bent als Servicedeskmedewerker dienstverlenend en klantgericht ingesteld en zoekt naar oplossingen waardoor je de meldingen goed en snel afhandelt.


Jouw werk

Als Servicedeskmedewerker pak jij de meldingen op die digitaal via het Facilitair Management Informatie Systeem, via mail, telefonisch of direct aan je bureau binnenkomen. Dit zijn vooral meldingen op het gebied van ICT & Telefonie. Maar ook meldingen van de afdelingen Logistiek, Huisvesting en Inkoop komen bij de Servicedesk binnen.

Je neemt meldingen aan, vraagt ze uit en registreert ze. Je gebruikt hiervoor een uitvraagscript en vult dit aan met informatie die je naar jouw inzicht nog nodig hebt om het probleem goed op te lossen. Je streeft er naar een melding direct en zelfstandig op te lossen. Als de melding toch te complex is en extra expertise nodig heeft, inventariseer je waar de melding thuishoort en zet je deze door naar de juiste backoffice.

Heb jij ICT kennis en ben je servicegericht? Dan gaan we graag met je in gesprek!

​​​​​​​Wat jou motiveert en enthousiast maakt is jouw collega’s in de organisatie goed en snel te helpen, zodat zij zich snel weer volledig kunnen richten op hun werk. Je komt gemaakte afspraken altijd na. Daarom controleer je regelmatig de voortgang van de openstaande meldingen. Ook probeer je je collega’s vooraf goed te informeren. Dit doe je door de FAQ en handleidingen actueel te houden.

Jij...

...bent dienstverlenend ingesteld en streeft naar een hoog serviceniveau. Je bent gedreven en resultaatgericht en dus ook creatief in het oplossen van vraagstukken. Je gaat tevreden naar huis wanneer jij collega's hebt geholpen met hun uitdaging!

Verder:

 • Je hebt een afgeronde mbo-niveau 4 opleiding, bij voorkeur ICT gerelateerd;
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van ICT en/of Servicedesk;
 • Je hebt ervaring met ITIL processen en het beheren van de Active Directory, het beheer van mailboxen en mailgroepen in Microsoft Exchange;
 • Kennis van Office365 en Ultimo zijn een pré.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De Servicedesk is het eerste aanspreekpunt voor collega’s met betrekking tot klachten, wensen, informatieverzoeken en storingen over de producten en diensten die worden aangeboden vanuit alle afdelingen van het Facilitair Bedrijf. Deze afdelingen zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen, leveren, onderhouden en de werking van producten en diensten binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De Servicedesk streeft ernaar de klant zo vaak als mogelijk direct een oplossing te bieden, zonder tussenkomst van de backoffice. Hierdoor kan de Servicedesk bij het eerste klantcontact steeds meer en beter de vragen van de organisatie uitvragen, registeren en oplossen. De Servicedesk is open op werkdagen van 08:30 uur tot 17:00 uur. Je werkt samen met jouw team op de Frobenstraat en in overleg is het mogelijk om eens een dag thuis te werken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 7 met een salaris van € 2.255,- tot € 3.301,- (36 uur).
 • Je werkt 40 uur per week en bouwt gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Esther Overbeeke (Coördinator Servicedesk) via Esther.Overbeeke@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225