Inspecteur brandpreventie Rijnmond-Noord


Wil jij jouw expertise inzetten om organisaties te adviseren op het gebied van brandveiligheid? Reageer dan direct op de functie Inspecteur Brandpreventie Rijnmond-Noord!


Jouw werk

Als inspecteur kom je in een dynamisch en enthousiast team binnen de Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond (VRR) terecht en werk je nauw samen met gemeenten. Het is een mooie functie waarbij je veel contacten hebt en waar je een leuke afwisseling hebt tussen de binnen- en buitendienst. Je belangrijkste taak is het brandveilig(er) maken van onder andere bedrijven, kantoren, scholen, (horeca)instellingen en ziekenhuizen. Je werkt vanuit een grote zelfstandigheid om zeer uiteenlopende panden te controleren (in brandweeruniform) op de brandveiligheid(svoorschriften). Deze controles voer je zelfstandig uit of in multidisciplinaire teams, met collega's van de gemeente. Bij overtredingen treed je corrigerend op en indien nodig ondersteun je bij handhaving. Daarnaast geef je aanwijzingen om aan de wettelijke voorschriften te voldoen.

Zorg jij ervoor dat onze regio (brand)veilig blijft?

Uiteraard dien je goede inspecties te verrichten, maar het adviseren van de verschillende (soms complexe) organisaties is minstens net zo belangrijk. Kortom, kun jij goed inspecteren en analyseren en kun je daarnaast je bevindingen op een adviserende manier communiceren met je klanten zodat zij, samen met jou, een brandveiligere omgeving kunnen creëren? Dan is dit de functie voor jou!

Jij...

… kunt zowel zelfstandig als in teamverband opereren om gedegen inspecties op het gebied van brandveiligheid uit te voeren. Jij bezit de competenties gestructureerd werken, plannen, analyseren en logisch denken. Tevens sta je stevig in je schoenen waardoor je goed met weerstand en tegenstrijdige belangen kunt omgaan. Tot slot heb jij uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Verder:

 • Beschik je over minimaal een afgeronde mbo niveau-4 opleiding, bijvoorbeeld de richting bouwkunde;
 • Ben je in het bezit van een rijbewijs B;
 • Heb je affiniteit met brandveiligheid en/of bouwregelgeving;
 • Heb je de opleiding medewerker brandpreventie afgerond of ben je in bereid om deze te behalen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je maakt deel uit van het team brandpreventie Rijnmond-Noord. Dit team maakt onderdeel uit van de afdeling risicobeheersing. Risicobeheersing omvat alle activiteiten die vroegtijdige structurele aandacht voor integrale veiligheid bevorderen en die gericht zijn op het zoveel mogelijk voorkomen van onveilige situaties en omstandigheden. Je team bestaat uit ongeveer 15 enthousiaste collega’s die jou graag het vak van brandveiligheid willen leren. Er is een grote diversiteit aan personeel binnen het team wat goed bij elkaar past.

Vanuit de locatie Vlaardingen werken we voor de volgende gemeenten: Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Lansingerland, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in een salarisrange variërend van € 2.581,- tot € 3.732,- op basis van 36 uur.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week), maar 32 uur is bespreekbaar.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten. Je kunt gratis gebruik maken van de fitnessvoorzieningen op je werkplek.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces

Voor deze vacature geldt het volgende:

 • In verband met het coronavirus kan het zijn dat we een aangepaste selectieprocedure hanteren.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Goos Janssen (Teamleider Risicobeheersing) via 06-13488778 of per mail naar Goos.Janssen@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225