Hoofd Industriële Veiligheid


Het verschil maken. Door het verbinden van stakeholders werk je aan het continu verbeteren van de veiligheid in de haven- en het industriegebied van Rotterdam-Rijnmond. Daarmee ben je van toegevoegde waarde voor de inwoners, medewerkers en bedrijven in onze regio. Zelfs van levensbelang.


Jouw werk

Als Hoofd Industriële Veiligheid heb je twee belangrijke rollen. Enerzijds ben je als leidinggevende verantwoordelijk voor de afdeling Industriële Veiligheid. Anderzijds ben je Programmamanager voor het Landelijke Expertisecentrum Brandweer BRZO/Industriële Veiligheid.

Up to date kennis, zichtbaarheid en het onderhouden van interne en externe netwerken zijn daarbij essentieel. Je bent dé verbindende schakel op het gebied van Industriële Veiligheid voor de landelijke samenwerking van Veiligheidsregio’s, het IFV, de DCMR de Ministeries van JenV en IenW en Inspectie SZW en natuurlijk ook de eigen organisatie.

Hét verschil maken op het gebied van Industriële Veiligheid is van levensbelang.

Je gaat aan de slag met het verder uitbouwen van de visie- en beleidsvorming op risico- en crisisbeheersingsaspecten bij Brzo-bedrijven en risico relevante bedrijven. Uiteraard doe je dit in het landelijk verband van de veiligheidsregio’s. In dit samenwerkingsverband pak je de regie ten aanzien van de implementatie van de nieuwe Landelijke Benadering Risicobedrijven (LBR) en de verdere ontwikkeling van de Inspectieruimte (GIR). Ook zoek je actief de samenwerking op met externe ketenpartners zoals DCMR en inspectie SZW

Binnen de Afdeling IV zet je de ingezette professionalisering door (onder andere noodzakelijk door de introductie van de Omgevingswet en resultaatverplichtingen intern en naar externe partners) en geef je vanuit een strategisch meerjarenplan doelgericht leiding. Ook richt jij je op de samenwerking met de afdeling Risicobeheersing met het doel deze verder uit te ontwikkelen, te implementeren en te borgen.

Jij...

… weet het bestuurlijke en politieke spel met passie voor de mens en resultaat goed te spelen. Je bent met jouw helicopterview in staat de afdelingen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en thema’s bij elkaar te brengen en te verbinden. Keuzes en de impact ervan maak je doordacht en communiceer je helder en proactief. Resultaatgerichtheid, daadkracht en sensitiviteit zijn kenmerkend voor jouw manier van werken. Je positioneert jezelf en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond stevig als het gaat om bevoegdheden in de politieke context en ook ten aanzien van handhaving richting bedrijven. Als regisseur ga je goed om met de uiteenlopende belangen en neem je duidelijk positie in.

Verder:

 • heb je een WO opleiding afgerond;
 • is het een pré dat je beschikt over een technische, chemisch-fysische of bestuurskundige achtergrond;
 • heb je ruime ervaring in de rol van manager of programmamanager;
 • heb je als verbinder succesvol (samen)gewerkt binnen een vergelijkbaar politiek stakeholder speelveld, bijvoorbeeld op het niveau van Ministeries van JenV en/of IenW en/of Inspectie SZW.
 • heb je affiniteit met en kennis van het werkveld Industriële Veiligheid.

Kortom; ben jij een ervaren manager of programmamanager met het juiste ‘gewicht’ die door verbinding resultaten boekt, dan nodigen we je van harte uit om te reageren voor een oriënterend gesprek.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Industriële Veiligheid vormt met de afdeling Bedrijfsbureau, Crisisbeheersing, Risicobeheersing en GHOR samen de Directie Risico & Crisisbeheersing. Jij rapporteert aan de Directeur Risico & Crisisbeheersing. Vanuit jouw rol als Hoofd Industriële Veiligheid stuur je direct 2 teamleiders, een staf en indirect zo’n 30 professionals zoals inspecteurs en beleidsadviseurs aan.
De afdeling IV heeft een leidende rol binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op (brand)veiligheid bij industriële objecten. Wij wijzen bedrijven aan om over een bedrijfsbrandweer te beschikken, houden toezicht en handhaven op deze aanwijzingen en het Brzo2015. Ook adviseren wij het bevoegd gezag over complexe milieu aanvragen in relatie tot (brand)veiligheid en externe veiligheid en vertalen dit naar beleid.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 14 met een salaris van € 5.075,-  tot € 6.994,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annemarie van Dalen (Directeur Risico & Crisisbeheersing) via 06-10018556 of annemarie.vandaalen@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl