Inspecteur Industriële Veiligheid


Het voorkomen en beperken van incidenten zie jij als een uitdaging. Dit vraagt technisch inzicht, kennis van wet- en regelgeving, volharding en overtuigingskracht. Maak jij onze industrie (brand)veiliger?


Jouw werk

Je inspecteert bedrijven met een bedrijfsbrandweeraanwijzing en houdt toezicht op basis van het Besluit risico’s zware ongevallen (BRZO). We zijn er om bij deze hoog risico bedrijven te controleren of de aanwezige (brand)preventieve voorzieningen en bijhorend veiligheidsbeheerssysteem op orde zijn. Hierdoor kunnen incidenten snel bestreden worden, hulpverleners veilig optreden en lopen omwonenden geen onnodig risico’s. Je werkt intensief samen met de milieudienst DCMR en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (I-SZW). Daarnaast geef je adviezen aan bedrijven en overheidsorganisaties en lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de afdeling door het meedraaien in of begeleiden van projecten. Kortom, je houdt met jouw inzet onder andere de haven van Rotterdam veilig.

Ook bieden wij nog de unieke mogelijkheid (geen vereiste voor de functie) om naast je reguliere werk ook een directe bijdrage te kunnen leveren aan het operationele deel van deze hulpverleningsorganisatie. Zo kun je, bij gebleken geschiktheid en na een opleidingstraject, bijvoorbeeld bij ons aan de slag als Officier van Dienst (OvD) of als Adviseur gevaarlijke stoffen. Deze functies worden uitgevoerd naast de reguliere werkzaamheden.

Jij...

…hebt naast technische kennis goede communicatieve en redactionele vaardigheden en je kunt omgaan met tegengestelde belangen en deze overbruggen. Natuurlijk ben je ook analytisch en sta je stevig in je schoenen. Om een professional te worden en te blijven op het gebied van industriële veiligheid, zal je gedurende één tot twee jaar aanvullende opleidingen en cursussen volgen. Je wordt hierdoor onder andere opgeleid tot BRZO-inspecteur. Daarna ga je je verder specialiseren in verschillende onderdelen van dit mooie vakgebied.

Verder:

 • Heb je een afgeronde opleiding op Hbo of WO niveau, bij voorkeur chemische- of procestechnologie;
 • Heb je bij voorkeur relevante opleidingen en werkervaring op het gebied van veiligheid (Hogere Veiligheidskunde), milieu, kwaliteitsmanagement of wet- en regelgeving;
 • Ben je in het bezit van het rijbewijs B;
 • Kun je bevindingen en standpunten goed mondeling toelichten en zet je bevindingen van inspecties, onderzoeken en analyses makkelijk op schrift.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je gaat werken op de afdeling Industriële Veiligheid. De afdeling Industriële Veiligheid wordt gevormd door 32 collega’s en heeft een toonaangevende rol binnen Nederland op (brand)veiligheid bij industriële objecten. Vanuit die rol hebben wij een taak om andere veiligheidsregio's te assisteren op het gebied van industriële veiligheid. Dit gebeurt onder meer via het Landelijk expertisecentrum (LEC) Brandweer BRZO (onderdeel van VRR en het Instituut Fysieke Veiligheid). Ook worden we gevraagd presentaties te geven aan internationale delegaties en gaan we naar het buitenland om daar te adviseren of te inspecteren. Het team is gevestigd in Spijkenisse.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 3.701,- tot € 5.372,- (36 uur). Indien je nog niet beschikt over de vereiste diploma’s, start je in aanloopschaal 10 van € 3.090,-  tot € 4671,- (36 uur). Zodra je de vereiste diploma’s hebt behaald, start je in de volwaardige functieschaal.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Frank Blaauw (Teamleider Industriële Veiligheid) via 06-40843189 of per mail naar frank.blaauw@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225