Beleidsmedewerker Industriële Veiligheid


Als beleidsmedewerker Industriële Veiligheid ben je niet alleen bezig met het verder professionaliseren van Industriële (Brand)Veiligheid, maar ben je als projectleider ook hands-on actief met uiteenlopende projecten die het team en de organisatie helpen de kwaliteit te vergroten. In deze nieuwe functie ga je doelgericht pionieren. Jij brengt met jouw technische kennis en drive voor veiligheid de theorie en praktijk bij elkaar!


Jouw werk

De afdeling Industriële Veiligheid (IV) bestaat uit het team Advies en vergunningverlening en uit het team Toezicht en handhaving. Jij werkt binnen IV als beleidsmaker voor het team Toezicht en handhaving en afdelingsbreed werk je als projectleider.
Jij signaleert trends en ontwikkelingen binnen het werkveld van Industriële Veiligheid en vertaalt deze naar praktisch beleid voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). Je doet dit in afstemming met het samenwerkingsverband van de andere Veiligheidsregio’s in Zuid West, waarmee je de uniformiteit van het beleid verder vergroot.

Welke verbeterstappen zet jij in om onze industrie veilig te houden en veiliger te maken?

Alternatieve blusmiddelen, opzetten incidentonderzoeken, verbetering samenwerking repressie zijn voorbeelden van onderwerpen waarmee je projectmatig aan de slag gaat. In deze functie ben je sterk gericht op meer proactief werken en de verdere professionalisering van de afdeling. Je schakelt dan ook op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau. Je werkt intensief samen met de teamleiders, waarbij je actiepunten en beslissingen naar je toe trekt om op te pakken en te borgen in het beleid.

Jij...

… bent een proactieve pionier, die deze functie vanuit vakinhoud en verbinding goed weet neer te zetten in het team, de organisatie en de samenwerkingsverbanden.
Je hebt sterke analytische capaciteiten en je kunt je bevindingen en standpunten goed mondeling toelichten, eventueel ook voor een bredere doelgroep en groter publiek. Je vertaalt je analyses naar heldere conclusies en adviezen, zowel mondeling als in heldere beleidsnotities.
Je bent initiatiefrijk en een netwerker. Contacten leggen en onderhouden gaat je makkelijk af, waarbij je goed omgaat met tegengestelde belangen en deze overbrugt en verbindt.

Verder:

• Heb jij een afgeronde opleiding op wo-niveau of een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau;
• Heb je aantoonbaar affiniteit met techniek, veiligheid & industrie;
• Ben je een ervaren projectmanager en beleid schrijver.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je gaat werken op de afdeling IV. De afdeling IV wordt gevormd door 32 collega’s en heeft een toonaangevende rol binnen Nederland op (brand)veiligheid bij industriële objecten. Vanuit die rol hebben wij een wij een taak om andere veiligheidsregio's te assisteren op het gebied van industriële veiligheid. Dit gebeurt onder meer via het Landelijk expertisecentrum (LEC) Brandweer BRZO (onderdeel van VRR en het Instituut Fysieke Veiligheid). Ook worden we gevraagd presentaties te geven aan internationale delegaties en gaan we naar het buitenland om daar te adviseren of te inspecteren. Het team is gevestigd in Spijkenisse.

Arbeidsvoorwaarden

  • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van €3.561,- tot €5.169,- (36 uur).
  • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
  • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
  • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit.
  • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
  • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioen.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

  • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Frank Blaauw (Teamleider Industriële Veiligheid) via 06-40843189 of per mail naar frank.blaauw@vr-rr.nl.
  • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang


Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl