Senior Beleidsmedewerker GHOR


Wil jij bijdragen aan het beleid voor het veilig en gezond verlopen van de grote, spraakmakende en belangrijke evenementen in de regio Rotterdam-Rijnmond? Wil jij daarnaast bijdragen aan een goed geoliede operationele organisatie van de GHOR? Lees dan snel verder!


Jouw werk

Evenementen moeten gezond en veilig kunnen verlopen. Daarom adviseert de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) aan de gemeenten wat er nodig is om een evenement veilig en gezond te kunnen laten plaatsvinden. De regio Rotterdam-Rijnmond telt jaarlijks zeer veel evenementen die een verhoogd risico hebben of risicovol zijn. Denk bijvoorbeeld aan festivals, de Marathon van Rotterdam en de Vestingdagen in Hellevoetsluis.

Om tot het advies te komen wordt een risicoanalyse gemaakt, worden plannen beoordeeld en wordt er daar waar nodig bijgestuurd. De GHOR doet dat namens de Directeur Publieke Gezondheid in gezamenlijkheid met de andere diensten binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) (Ambulance, Brandweer, Risicobeheersing, Crisisbeheersing), met de politie, met de GGD, met de gemeenten en met de organisatoren van evenementen. Integraliteit en risicogerichtheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten, waarbij ook nadrukkelijk gekeken moet worden naar ontwikkelingen op landelijk niveau.

Wil jij gemeenten adviseren omtrent de veiligheid van evenementen en bouwen aan een robuuste GHOR organisatie?

Jij geeft advies aan de gemeenten. Deze adviezen hebben altijd te maken met aspecten die van invloed zijn op de gezondheid en veiligheid bij evenementen. Om tot dit advies te komen voer je overleggen met andere betrokken partijen zoals eerder vermeld. Daarbij is het ook belangrijk om goed af te stemmen met de teamleider van het Team Evenementen van de afdeling Risicobeheersing. Zij is namelijk verantwoordelijk voor de advisering van diverse andere elementen van evenementen namens de VRR. Je begrijpt dat het belangrijk is om op tijd aan tafel te zitten met deze partijen en de gezondheidsrisico’s te beperken en een juiste inventarisatie te kunnen maken omtrent de impact van de acute zorg in de regio. Als het beeld, advies en de rol van iedereen duidelijk is voor een evenement, ben jij verantwoordelijk voor het maken van risicoduidingen en schrijf je het advies aan de gemeente. Dit houdt in dat je de risico’s voor gezondheid en zorgcontinuïteit van het evenement in kaart brengt en in jouw advies aan de gemeente maatregelen voorstelt.

Een ander belangrijk en leuk element van deze rol is dat wanneer alle maatregelen zijn getroffen, jij ook  tijdens het evenement aanwezig bent om de maatregelen te monitoren en advies te geven over risico’s die niet van tevoren zijn in te schatten. Vanzelfsprekend verwachten wij daarom van jou dat je bereid bent om ook buiten kantooruren te werken om aanwezig te zijn op evenementen in de avond of in het weekend.
Hoewel het accent van de functie vooral ligt op het onderwerp ‘evenementen’, wordt van jou ook een actieve inbreng gevraagd bij vraagstukken ten aanzien van de inrichting van de operationele GHOR-organisatie.

Jij...

…bent flexibel en beschikt over een grote mate van bestuurlijke sensitiviteit. Natuurlijk ben je een goede (beleids-) schrijver en sterk in communicatie. Verder kun je goed meebewegen in bestuurlijke besluiten, maar is het ook belangrijk dat je op tactische wijze advies kunt geven tegen bestuurlijke besluiten in, mits dit de veiligheid bevordert.

Verder:

 • Beschik je over een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • Heb je ruime ervaring binnen de acute gezondheidszorg.
 • Beschik je over uitstekende schriftelijke adviesvaardigheden.
 • Ben je in staat om als primus inter pares sturing te geven aan het adviseringsproces.
 • Ben je bereid om tijdens evenementen ook buiten kantooruren (met name in het weekend) te werken.
 • Ben je een verbinder, stressbestendig en een netwerker.
 • Wil je, naast de hierboven beschreven functie, ook een piketfunctie bij de GHOR uitoefenen. Het gaat hierbij om een coördinerende of ondersteunende rol bij incidenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rol van Officier van Dienst.
 • Ben je in het bezit  van een geldig rijbewijs B.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

De GHOR houdt zich namens de Directeur Publieke Gezondheid, binnen de VRR, bezig met de regie, aansturing en coördinatie van de geneeskundige hulpverlening bij grootschalige incidenten, maar ook met advies geven aan andere overheden, gemeenten en evenementenorganisaties. De GHOR treft de geneeskundige voorbereidingen voor evenementen en coördineert de inzet van geneeskundige diensten. Je zal dan ook regelmatig samenwerken met zorgverleners.

Samen met drie collega-beleidsmedewerkers ben jij verantwoordelijk voor het evenementenbeleid binnen de GHOR. Daarbij werk je nauw samen met beleidsmedewerkers en adviseurs van o.a. de GGD, Brandweer, Risicobeheersing, Crisisbeheersing, Politie en de gemeenten om de risico’s te beperken.

Het team is hecht, staat altijd voor elkaar klaar en heeft ruime ervaring in de acute zorg. Verder is het team flexibel en kunnen je collega’s snel schakelen indien er een taak voorrang krijgt ten behoeve van de crisisorganisatie. Ook bekleden al je teamleden een operationele piketfunctie zodat zij aangesloten blijven bij de operatie.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 3.561,- tot 5.169,- (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit.
 • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jan van Leeuwen (Afdelingshoofd GHOR) via 06-23226878 of per mail via jan.vanleeuwen@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl