(Senior) Beleidsmedewerker L&O


Vanuit jouw inhoudelijke expertise van Leren & Ontwikkelen (L&O), maak jij nieuw beleid voor Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond. En dat specifiek voor de dynamische en interessante afdeling Crisisbeheersing en haar crisisteams. Naast het bepalen van de richting, geef jij deels ook uitvoering aan het ontwikkelprogramma voor onze medewerkers. Ben jij een denker en doener? Dan is de functie van (Senior) Beleidsmedewerker Leren & Ontwikkelen misschien iets voor jou!


Jouw werk

Samenwerken aan betrouwbare hulp- en zorgverlening. Dat is wat de Veiligheidsregio-Rotterdam doet vanuit verschillende organisatieonderdelen waaronder Ambulancezorg, Brandweer, GHOR, Crisisbeheersing en de Meldkamer Rotterdam. Onze hulpverleners hoor en zie je regelmatig op straat voorbijkomen. Maar ook achter de schermen gebeurt er veel. Misschien wat minder zichtbaar, maar zeker belangrijk werk!

Ons werkveld is heel breed. Van de welbekende flitsrampen tot een oorlog met veel vluchtelingen die naar Nederland komen voor veiligheid, waarvoor opvang moet worden geregeld. En weet je wie er ook betrokken is bij feestjes als het Eurovisie Songfestival of de verjaardag van de Koning in Rotterdam? Juist ja, wij! En laten we bij de afdeling Crisisbeheersing nu net op zoek zijn naar een (Senior) Beleidsmedewerker met een opleidingskundige achtergrond!

Ben jij een denker en doener? Dan is de functie van (Senior) Beleidsmedewerker Leren en Ontwikkelen misschien iets voor jou?

De bekwaamheid van medewerkers van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is enorm belangrijk voor het leveren kwalitatieve goede hulp en zorg in crisissituaties. Bij Crisisbeheersing werken onder andere collega’s met een crisisteam piketrol. Als (Senior) Beleidsmedewerker ontwikkel je beleid op het gebied van Leren & Ontwikkelen en stel je aan de hand hiervan jaarplannen op. Je draagt daarnaast bij aan de ontwikkeling van VRR-breed Leren & Ontwikkelen beleid op basis van onze gezamenlijke visie.

Ook ben je lid van het team Multidisciplinaire Opleiden, Trainen en Oefenen, dat ook is gericht op het ontwikkelen en uitvoeren van multidisciplinaire leeractiviteiten. Je werkt hiervoor nauw samen met collega beleidsmedewerkers van de andere afdelingen zoals de Brandweer, GHOR, Crisiscommunicatie en de Meldkamer Rotterdam. Maar ook met veiligheidspartners buiten de VRR, zoals Politie, Gemeenten en Havenbedrijf Rotterdam.

Je inventariseert de leerbehoefte van de crisisteam piketmedewerkers. Je zorgt ervoor dat de input vanuit evaluaties wordt door vertaalt naar opleiden, trainen en oefenen ten behoeven van vakbekwaam blijven. Ook externe ontwikkelingen op het gebied van Leren & Ontwikkelen volg je continu en vertaal je naar onze organisatie.

Jij...

...bent analytisch en ziet daardoor snel verbanden en heb en houd je overzicht. Van netwerken word jij blij. Je legt dan ook gemakkelijk contact met collega’s en interne en externe samenwerkingspartners. Communicatief ben je sterk; of je nu een beleidsstuk schrijft of voor een groep mensen staat. Jij komt proactief met ideeën en verbetervoorstellen om de dienstverlening van Crisisbeheersing continu  door te ontwikkelen en te optimaliseren. Uiteraard zorg je ervoor dat je de collega’s en samenwerkingspartners enthousiasmeert over je plannen en acties, zodat je deze samen realiseert.

Verder

 • beschik je over minimaal een Hbo-opleiding in een opleidingskundige richting;
 • beschik je over ervaring binnen een operationele (hulpverlenings-) organisatie, fijn maar niet vereist;
 • heb je bij voorkeur je een rijbewijs B.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Als (Senior) Beleidsmedewerker Leren & Ontwikkelen werk jij bij de afdeling Crisisbeheersing, samen met 21 collega's. Deze collega’s hebben de functie als beleidsadviseur, beleidsmedewerker, functioneel beheerder en/of piketfunctionaris. Het is een energieke, dynamische afdeling waar geen werkdag hetzelfde is.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt afhankelijk van relevante kennis en werkervaring ingeschaald in schaal 10 of 11 met een salaris van € 3.365 tot € 5.773 (36 uur).
 • We bieden een arbeidsovereenkomst aan voor minimaal 24 uur en maximaal 36 uur per week.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Gina Mitchell (Senior Beleidsmedewerker) via 06-23397990 of gina.mitchell@vr-rr.nl. Ook kun je contact zoeken met Ronald Tobé (Beleidsadviseur MOTO) via 06-23854394 of ronald.tobe@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Simone Hage (Interim Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-39353815 (di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!