Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Wet- en regelgeving over bouwen, milieu, water, ruimtelijke ordening en natuur worden samengevoegd, zodat de leefomgeving optimaal benut en beschermt kan worden. Uiteraard hangt dit nauw samen met de zorg en veiligheid van de inwoners en bezoekers van de regio Rotterdam-Rijnmond. Daarnaast heeft de GHOR tot taak om te adviseren over de continuïteit van de zorgketen, een onderwerp dat cruciaal is bij een crisis of groot incident.
Als Adviseur veiligheid en zorgcontinuïteit bij de GHOR beoordeel jij wat de gevolgen zijn van risico’s in de fysieke omgeving voor de geneeskundige hulpverlening. Jij denkt na over de impact van de wetgeving en geeft vorm aan over de kaders en criteria vanuit waar wij als Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werken en adviseren . Alles om de continuïteit en kwaliteit van de zorgketen op het hoogst mogelijk niveau te krijgen en houden.

Netwerken en beleid maken. Als Adviseur veiligheid en zorgcontinuïteit heb jij een brede scope!
Je werkt mee aan de ontwikkeling van een regionaal zorgrisicoprofiel; je beoordeelt welke risico’s effect kunnen hebben op de continuïteit van de zorgketen. Jij schakelt met je collega’s van de afdeling Veilige Leefomgeving en met ketenpartners in de gezondheidszorg. Uiteraard zoek jij actief de andere Veiligheidsregio's in het land op om best practices en learnings op te halen en te delen. Belangrijk in deze rol is dat je de praktijk in combinatie met jouw expertise op het gebied van veiligheid en zorg, vertaalt naar toekomstbestendig beleid.
Waar jij voor gaat? Zorgen dat de VRR proactief aan tafel zit als een van de belangrijkste gesprekspartners bij besluitvorming rondom fysieke leefomgeving. Waarom? Om nu en in de toekomst de best mogelijke geneeskundige zorg en hulpverlening met onze partners te kunnen blijven bieden in onze regio!