Adviseur veiligheid en zorgcontinuïteit


Welk effect heeft de bouw van een nieuwe wijk op de aanrijroutes van onze hulpverleners van de Brandweer en Ambulance? En wat is de impact van een vergunningverlening voor opslag van autobanden op een nabij gelegen zorginstelling in geval van brand? Welke risico’s bedreigen de continuïteit van de zorgketen?
In de nieuwe functie van Adviseur veiligheid en zorgcontinuïteit heb jij oog voor deze vragen en adviseer jij over de continuïteit van de zorgketen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Een prachtige rol waarin jij jezelf en de functie verder ontwikkelt!


Jouw werk

Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Wet- en regelgeving over bouwen, milieu, water, ruimtelijke ordening en natuur worden samengevoegd, zodat de leefomgeving optimaal benut en beschermt kan worden. Uiteraard hangt dit nauw samen met de zorg en veiligheid van de inwoners en bezoekers van de regio Rotterdam-Rijnmond. Daarnaast heeft de GHOR tot taak om te adviseren over de continuïteit van de zorgketen, een onderwerp dat cruciaal is bij een crisis of groot incident.

Als Adviseur veiligheid en zorgcontinuïteit bij de GHOR beoordeel jij wat de gevolgen zijn van risico’s in de fysieke omgeving voor de geneeskundige hulpverlening. Jij denkt na over de impact van de wetgeving en geeft vorm aan over de kaders en criteria vanuit waar wij als Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werken en adviseren . Alles om de continuïteit en kwaliteit van de zorgketen op het hoogst mogelijk niveau te krijgen en houden.

Netwerken en beleid maken. Als Adviseur veiligheid en zorgcontinuïteit heb jij een brede scope!

Je werkt mee aan de ontwikkeling van een regionaal zorgrisicoprofiel; je beoordeelt welke risico’s effect kunnen hebben op de continuïteit van de zorgketen. Jij schakelt met je collega’s van de afdeling Veilige Leefomgeving en met ketenpartners in de gezondheidszorg. Uiteraard zoek jij actief de andere Veiligheidsregio's in het land op om best practices en learnings op te halen en te delen. Belangrijk in deze rol is dat je de praktijk in combinatie met jouw expertise op het gebied van veiligheid en zorg, vertaalt naar toekomstbestendig beleid.

Waar jij voor gaat? Zorgen dat de VRR proactief aan tafel zit als een van de belangrijkste gesprekspartners bij besluitvorming rondom fysieke leefomgeving. Waarom? Om nu en in de toekomst de best mogelijke geneeskundige zorg en hulpverlening met onze partners te kunnen blijven bieden in onze regio!

Jij...

...wil maatschappelijk impact maken in een functie waar je praktijk en beleid samenbrengt. Hulpverlening, gezondheidszorg en een bestuurlijke omgeving passen bij jou als persoon en in jouw leven. Speelt er iets? Dan zorg jij dat je er bent! Je bent leergierig en oprecht geïnteresseerd in de scope van deze rol. Mis je kennis die je nodig hebt? Dan zorg jij ervoor dat je daarover gaat beschikken. Je bent een proactieve werker, die samenwerkingen en netwerken opzet.

Verder:

 • beschik jij over HBO of WO diploma in de scope van de functie zoals bijvoorbeeld integrale veiligheidskunde, verpleegkunde en gezondheidswetenschappen;
 • heb je aantoonbare ervaring met het schrijven van adviezen en beleidsstukken;
 • heb je affiniteit met veiligheid, zorg en leefomgeving;
 • heb je een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • is het een pré als je kennis en ervaring hebt in de (acute) gezondheidszorg en/of openbaar bestuur.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De GHOR is de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio, verantwoordelijk voor de coördinatie, aansturing en regie van de geneeskundige hulpverlening en met de advisering van andere overheden en organisaties op het gebied van de opgeschaalde hulpverlening. De GHOR coördineert de inzet van geneeskundige diensten en vertegenwoordigt de betrokken zorginstellingen in de crisisbeheersingsorganisatie. De coördinatierol van de GHOR richt zich zowel op het realiseren van een samenhangende hulpverleningsketen voor incidenten met meerdere slachtoffers, als op zorgcontinuïteit bij crises, zoals uitval van vitale infrastructuur, die het zorgaanbod beïnvloeden. Het risicoprofiel van de regio Rotterdam-Rijnmond vraagt daarbij ook specifieke en specialistische aandacht van de GHOR voor incidenten met gevaarlijke stoffen. Het team kenmerkt zich door een ‘can do’ mentaliteit, we zetten er samen de schouders onder.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt, afhankelijk van je ervaring, ingeschaald in schaal 10 of schaal 11 met een salaris van € 3.365 tot € 5.773 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.


Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jan van Leeuwen via 06-2322687806 of jan.vanleeuwen@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!