Medewerker brandpreventie


Als Medewerker brandpreventie heb je een belangrijke maatschappelijke functie. Samen met jouw collega's vergroot jij de brandveiligheid binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond! Gaan jouw ogen glimmen van de woorden bouw, brandweer en techniek? Lees dan verder!


Jouw werk

Samen met jouw collega's in team Rotterdam richt jij je op het verbeteren van de fysieke veiligheid in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Je richt je op bestaande bouw en nieuwbouw, hoge en ondergrondse bouwwerken, industriële bebouwing en infrastructuur voor vervoer van goederen en personen. Jij ontwikkelt je in deze rol tot de expert op het gebied van brandpreventie en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan gemeenten, organisaties en burgers rondom aanvragen voor omgevingsvergunningen, gebruiksmeldingen en brandbeveiligingsinstallaties. Daarnaast ga jij het gesprek aan over risicovolle situaties op basis van brandonderzoek. Jij bent daarnaast regelmatig te vinden op bouwplaatsen om controles uit te voeren en te adviseren, zodat gebouwen (brand)veilig gebouwd worden.

Ga jij aan de slag als Medewerker brandpreventie bij de afdeling Risicobeheersing?

Als Medewerker brandpreventie werk je in een omgeving met tal van uitdagingen. Waar jij de focus hebt op brandveiligheid, hebben gemeenten of projectontwikkelaars soms andere prioriteiten. Jij hebt hier oog voor en speelt hier handig op in. Door jouw inhoudelijke vakkennis, sensitiviteit en wijze van communiceren, weet jij anderen te overtuigen jouw advies op te volgen. Naast het delen van jouw kennis en kunde bij externe gesprekpartners, doe jij dit ook richting onze brandweerprofessionals in de repressieve dienst. Omdat je primair in Rotterdam werkt doe je dit voor de brandweerkazernes die in Rotterdam uitrukken.

Jij...

.. bent enthousiast om jezelf te ontwikkelen tot een inhoudelijk adviseur en bent enthousiast om opleidingen te volgen. Jij bent communicatief sterk en je hebt er plezier in om jouw kennis en kunde als adviseur op het gebied van brandpreventie over te brengen op anderen, Je bent pro-actief; jij ziet wat aandacht nodig heeft en speelt daar op in. Ook ben je flexibel qua inzet en ben je bereid ook in de avonduren af en toe een inspectie uit te voeren.

Verder:

 • beschik je over minimaal een afgeronde mbo-niveau 4 opleiding;
 • heb je affiniteit, en liever nog kennis en ervaring met bouw, brandweer en techniek;
 • ben je in het bezit van rijbewijs B zodat je kunt rijden in een auto van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je maakt deel uit van het team Rotterdam, dat bestaat uit 12 collega's. De afdeling risicobeheersing kent binnen de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond zes teams die zich richten op brandpreventie. Je standplaats is het World Port Center in Rotterdam. Binnen de Veiligheidsregio wordt hybride gewerkt. Dit betekent dat een combinatie van thuiswerken, op kantoor of een andere VRR locatie mogelijk is. Samen met jouw team en leidinggevende maak je hierover afspraken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.581 tot € 3.732 (36 uur). Heb jij geen tot weinig kennis en/of ervaring? Dan kan het zijn dat je start in schaal 7, wat neerkomt op een salaris van € 2.255 tot € 3.301 (36 uur)
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Patrick Mostert (Teamleider Brandpreventie) via 06-13486026 of patrick.mostert@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!