Beleidsmedewerker Risicobeheersing


Een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomst van risicobeheersing? Als Beleidsmedewerker Risicobeheersing ga je aan de slag met uitdagende inhoudelijke vraagstukken en zorg je ervoor dat het proces en de verbinding met interne en externe partners optimaal is, zodat jouw beleidsvoorstellen en adviezen in de praktijk tot uitvoering komen?


Jouw werk

Als beleidsmedewerker Risicobeheersing adviseer en ondersteun je het managementteam van de afdeling Risicobeheersing.  Jij levert een bijdrage aan de ontwikkeling van een heldere visie op een toekomstbestendige risicobeheersing. Je gaat aan de slag met diverse producten en diensten; van het (her)schrijven van processen, het opstellen van helder geformuleerde en bruikbare beleids- en adviesdocumenten tot en met de doorontwikkeling van de organisatie.

Als Beleidsmedewerker Risicobeheersing ben je zowel hands-on als op strategisch niveau bezig met Risicobeheersing!

Van jou wordt een proactieve rol verwacht in de advisering, ontwikkeling en het beheer van regionaal en landelijk beleid op het gebied van de komende Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging. Jij signaleert en communiceert relevante ontwikkelingen en legt de verbinding tussen diverse beleidsstukken op het gebied van risicobeheersing.

Ook neem je als vertegenwoordiger van de Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond deel aan diverse landelijke en regionale overleggen. Jouw werk als beleidsmedewerker Risicobeheersing is afwisselend, sociaal en biedt volop mogelijkheid je te ontwikkelen op inhoud en op persoonlijk vlak.

Jij...

… hebt een stevige persoonlijkheid en bent daadkrachtig. Je bent betrokken, communicatief sterk en je krijgt energie van netwerken. Je bent omgevingsbewust en zorgt voor goede en tijdige afstemming met relevante stakeholders, waarbij je oog hebt voor hun uitgangspunten en wensen. Hierdoor creëer je draagvlak voor beleidsontwikkeling en -uitvoering. Ook ben je proactief en neem je graag initiatief. Je gaat ervoor om samen met collega’s resultaten te behalen en levert graag een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van jouw team. Bovendien ben jij je bewust van politieke verhoudingen, ben je gericht op verbinding en beweeg je gemakkelijk binnen een grote, complexe organisatie.


Verder:

 • Beschik je over HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in de richting van Integrale Veiligheidskunde, Bedrijfskunde of Bestuurskunde;
 • Is het een pré als je relevante werkervaring hebt opgedaan in een soortgelijke functie;
 • Blijf je je zelf graag ontwikkelen en houd je je kennis up-to-date.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Risicobeheersing van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werkt aan een heldere visie op een toekomstbestendige risicobeheersing. Samen bereiden we ons voor op de komst van de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging en merken we dat we in de positie verkeren om alle activiteiten binnen en buiten de VRR te verbinden. Ook zijn we als organisatie bezig met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de energietransitie en de (complexe) verstedelijking.

Je komt te werken in een team met enthousiaste collega’s die sociaal en open zijn, divers qua interesses en achtergronden, die altijd voor elkaar klaar staan en er regelmatig leuke dingen ondernemen met elkaar. Het team werkt voor de gehele afdeling Risicobeheersing. Daarnaast werk je nauw samen met andere (beleids)medewerkers die werkzaam zijn binnen andere organisatieonderdelen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 3.090,- tot €4.671,- (36 uur).
 • Een fulltime aanstelling (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Marjolijn Westerdijk (Teamleider a.i.) via 06-12308447 of per mail naar marjolijn.westerdijk@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225