Zoeken

Hoofd Meldkamer Ambulancezorg en Brandweer


Ben jij een sterke leider met een coachende leiderschapsstijl die in staat is om in een uitdagende omgeving de belangen van alle partijen goed te vertegenwoordigen en bij elkaar te brengen? Met een brede ervaring op het gebied van verandertrajecten? En wil je graag werken in een omgeving die er toe doet? Dan ben jij wellicht ons nieuwe hoofd meldkamer!


Jouw werk

Binnen de Meldkamer Rotterdam op onze toplocatie van het World Port Center langs de Nieuwe Maas werken de Politie, Brandweer en Ambulancediensten samen op één werkvloer waar dagelijks meer dan 1500 incidenten en meldingen worden afgehandeld. Voor de meldkamerfuncties Brandweer (Rotterdam Rijnmond en Zuid Holland Zuid) en Ambulancezorg (Rotterdam Rijnmond) zijn wij op zoek naar een leidinggevende. De Meldkamer Rotterdam is toonaangevend en vooruitstrevend in ontwikkelingen.

Het functioneren van de meldkamer is (mede)bepalend voor de snelheid en kwaliteit van iedere inzet en voor de veiligheid van burgers en hulpverleners. De meldkamer is dé plaats waar 112-meldingen van incidenten binnenkomen. Ook de alarmering, operationele leiding, de verbindingen en de informatievoorziening voor de operationele hulpverleningsdiensten en medische/bestuurlijke collega’s vallen onder de verantwoordelijk van jouw team. De meldkamer heeft een regiefunctie voor de inzet en coördinatie van de hulpdiensten. De verantwoordelijkheid beslaat twee domeinen: Ambulancezorg en Brandweer en fungeert daarnaast ook voor de meldkamerfunctie van risico- en crisisbeheersing (R&C). Je acteert daarmee in een complex krachtenveld.

Ga jij de koers bepalen van en de verantwoordelijkheid nemen voor de belangrijke taak van de meldkamer?

Het meldkamerdomein is (en blijft voorlopig) in ontwikkeling. Je draagt zorg voor borging van alle meldkamerfuncties door het verder ontwikkelen van processen, procedures, samenwerking, organisatie en medewerkers.

Je hebt het vermogen om koers te bepalen en te operationaliseren, zodat kwaliteit en resultaten verder verbeteren. Een belangrijke uitdaging is het nu en in de toekomst zorgen voor een optimale bezetting, zowel in kwaliteit als in kwantiteit.

Je werkt nauw samen en hebt afstemming met de verantwoordelijke directies en management van Brandweer, Ambulance en R&C. Daarnaast schakel je onder andere met ketenpartners in de zorg, GHOR, collega veiligheidsregio’s, omliggende meldkamers en andere externe partijen. Binnen de meldkamer Ambulancezorg werk je samen met de arts die de medische verantwoordelijkheid van het ambulanceproces draagt.

Jij...

… bent een verbinder pur sang en ziet het als een uitdaging om verschillende belangen te vertegenwoordigen en bij elkaar te brengen. Niet alleen intern, maar ook van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Primaire focus is de interne organisatie en de veranderingen en verbeteringen die daar nodig zijn.
Je bent een sterke leider/coach en weet het team mee te nemen in alle ontwikkelingen die zijn geweest en nog komen gaan. Je zet mensen in hun kracht, motiveert en ondersteunt. Je kunt goed netwerken, hebt écht aandacht voor mensen en beschikt over een hoge mate van omgevingsbewustzijn.
Je weet duidelijkheid te scheppen en creëert vertrouwen. Je bent veranderingsgericht en weet mensen mee te krijgen in veranderingen. Tenslotte voel je je als een vis in het water in complexe omgevingen en krachtenvelden.

Verder:

 • Beschik je over een WO werk- en denk niveau en minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 • Beschik je over minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring binnen een complexe, veranderende omgeving.
 • Bij voorkeur beschik je over kennis van of affiniteit met ambulancezorg en/of acute zorg.
 • Bij voorkeur beschik je over kennis van of affiniteit met brandweerzorg en crisisbeheersing.
 • Beschik je over recente, relevante ervaring met het initiëren en doorvoeren van veranderingen/verandermanagement en organisatieontwikkeling.
 • Ben je resultaatgericht.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Het team bestaat uit vijf betrokken teamleiders (drie teamleiders Ambulancezorg en twee teamleiders Brandweer). Samen sturen jullie circa 75 centralisten aan die in verschillende teams 24 uur per dag en 7 dagen in de week werkzaam zijn. Het is een zeer hecht team waarbij professionaliteit en werkplezier centraal staan en waar zeer nauw wordt samengewerkt in het uiterst verantwoordelijke werk.

Arbeidsvoorwaarden

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals deze luidde op 31 december 2019.
 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 13 met een salaris van € 4.777,- tot € 6.365,- op basis van 36 uur.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week).
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? De keuze is aan jou.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben wij een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Henry Oudshoorn, Hoofd Meldkamer Ambulancezorg en Brandweer, via 06-23555904 of per mail via henry.oudshoorn@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Team Recruitment via 088-8779000 of per mail naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl