112 Centralist Ambulancezorg


Onderdeel worden van iets dat groter is dan jijzelf? Er ligt een mooie kans op je te wachten in de dynamische wereld van de 112 Meldkamer! Wij zijn op zoek naar 112 Centralisten Ambulancezorg. Sta jij voor kwalitatief goede zorg en ga jij geen enkele uitdaging uit de weg? Dan gaan we graag met jou in gesprek!


Jouw werk

Als 112 Centralist Ambulancezorg ben je van grote maatschappelijke betekenis en kun je echt het verschil maken. In deze uitdagende en dynamische functie krijg je elke dag te maken met uiteenlopende vraagstukken en situaties die soms in een paar seconden veranderen. Je beantwoordt de binnenkomende 112 meldingen, geeft levensreddende instructies aan de beller en stelt deze gerust. In korte tijd verzamel jij de belangrijkste informatie om in te schatten welke hulp noodzakelijk is. Je maakt daarbij gebruik van ons zeer geavanceerde triagesysteem.


Word jij de nieuwe 112 Centralist Ambulancezorg?

Door middel van gestructureerde uitvraag kom je tot een mogelijke ambulance inzet. Je bent de schakel tussen de melder en de ambulancedienst. Dit doe je vanaf de 21e verdieping van het World Port Center in Rotterdam met een geweldig adembenemend uitzicht over Rotterdam.

Jij...

... hebt een zorgachtergrond en bent op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je echt het verschil kan maken. Je weet in iedere situatie het hoofd koel te houden en met daadkracht de melder te begeleiden daarnaast kan je ook goed relativeren. Je schakelt snel, handelt adequaat en je bent zeer stressbestendig; geen enkele uitdaging ga je uit de weg. Hoe vaak de telefoon ook gaat, jij bent proactief en staat altijd paraat, en weet samen met je collega’s de beste hulp te bieden en iedere vraag te beantwoorden.


Verder:
• beschik je over minimaal een MBO-3 opleiding met een zorg, medische of paramedische achtergrond;
• heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en empathisch vermogen;
• beschik je over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
• ben je bereid om intern een opleiding tot meldkamercentralist te volgen, deze opleiding duurt 3 tot 5 maanden;
• ben je digitaal vaardig.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je komt terecht in een zeer hecht team waarbij openheid en werkplezier centraal staat en enorm nauw wordt samengewerkt. Het team besteed veel aandacht aan elkaar en ook veel aandacht aan je persoonlijke en mentale gesteldheid om optimaal te kunnen presteren.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 45 met een salaris van € 2.554,- tot € 3.468,- o.b.v. (36 uur).
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur), gedurende de opleiding dien je minimaal 32 uur per week te werken.
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Je kan gebruik maken van een fietsregeling.
 • Een fitnessvergoeding van maximaal €20,- netto per maand.
 • Persoonlijke ontwikkeling en groei staat bij ons centraal. Je kunt dan ook gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open tot dat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen Herman Nieuwenhuis (Teamleider Meldkamer) via 06-13112097 of herman.nieuwenhuis@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!