Zoeken

Verpleegkundig centralist Ambulancezorg met opleidingsplaats


Ben jij afgestudeerd BMH'er of Verpleegkundige met BIG registratie? Wij leiden jou vanaf mei op tot Verpleegkundig centralist Ambulancezorg. Kom jij werken op de meldkamer van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond?


Jouw werk

Als Verpleegkundig centralist Ambulancezorg coördineer je vanaf de 21e verdieping van het World Port Center in Rotterdam het ambulancevervoer. Als de schakel tussen de melder en de ambulancedienst beantwoord jij de 112 lijnen maar ook sta je huisartsen en ketenpartners te woord die vervoer aanvragen voor hun patiënten. Bij 112-meldingen is het aan jou de taak de beller instructies te geven en gerust te stellen. Verder zorg je samen met je collega’s voor de spreiding van de ambulances.

Je vraagt met behulp van het uitvraagprotocol (ProQA) zo snel als mogelijk essentiële informatie uit, die jij en je collega’s nodig hebben om de juiste hulp te sturen. Ondertussen verwerk je dit in het informatiesysteem, zodat de uitgiftecentralist bij spoedgevallen al een ambulance heeft gekoppeld, terwijl jij nog in gesprek bent met de beller.

Start jij in november met de opleiding tot Verpleegkundig centralist Ambulancezorg?

Verpleegkundig centralist is een prachtig, maar hectisch beroep. Het is compleet anders dan het werk dat je nu als verpleegkundige doet in bijvoorbeeld een ziekenhuis. Misschien vind je het lastig om een voorstelling te maken van hoe een dag als verpleegkundig centralist op de meldkamer eruit ziet. Wij bieden je graag de mogelijkheid om dit een dagdeel te ervaren. Klik op de meeloopknop en laat je gegevens achter, zodat wij een afspraak met je kunnen maken.

Jij...

… bent een verpleegkundige met klinische ervaring in het ziekenhuis of de zorg. Mede door deze basis ben je mentaal sterk en weerbaar voor hectiek en (gecompliceerde) aanvragen. Je bent goed in staat om te luisteren en informatie op een juiste manier te verwerken. Je beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Het is belangrijk dat je digitaal vaardig én stressbestendig bent, want iedere seconde telt.

Verder:

 • ben je afgestudeerd BMH'er of Verpleegkundige niveau 4 of 5 en ben je BIG geregistreerd;
 • ben je in het bezit van het diploma verpleegkundig centralist meldkamer Ambulancezorg of ben je bereid deze te halen;
 • ben je per 1 mei 2024 beschikbaar om te starten in je nieuwe functie;
 • ben je zeer gemotiveerd om de opleiding van zeven maanden te volgen, waarbij je één dag week naar school gaat en de andere dagen werk je op de meldkamer.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Het team op de meldkamer is een zeer hecht team waarbij openheid en werkplezier centraal staat en enorm nauw wordt samengewerkt. De functie van verpleegkundig centralist is een intensieve functie waarbij je een grote verscheidenheid van meldingen tegenkomt. Hierdoor besteed het team ook veel aandacht aan je persoonlijke en mentale gesteldheid om optimaal te kunnen presteren.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 50 als je de opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je een tijdelijke toelage naar schaal 55 met een salaris van € 3.047 tot € 4.842 (o.b.v. 36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur), gedurende de opleiding dien je minimaal 32 uur per week te werken.
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Je kan gebruik maken van een fietsregeling.
 • Een fitnessvergoeding van maximaal €20,- netto per maand.
 • Persoonlijke ontwikkeling en groei staat bij ons centraal. Je kunt dan ook gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden..
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Loop een dagdeel mee via de meeloopknop of neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Herman Nieuwenhuis (Teamleider Meldkamer) via 06-13112097 of herman.nieuwenhuis@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!