Beleidsadviseur


Wilde je altijd al bij de Brandweer werken? En sta jij graag aan de basis van veranderingen bij een organisatie die er toe doet? Dan hebben wij een mooie carrièrekans voor jou!


Jouw werk

Als beleidsadviseur Incidentbestrijding volg je de landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van het operationele optreden van de brandweer op de voet. Vervolgens analyseer je deze informatie en maak je de vertaalslag naar duidelijk beleid voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Je zoekt de verbinding en kunt goed samenwerken met verschillende afdelingen binnen de brandweer.

Je houdt je onder andere bezig met de plaatsing van brandweervoertuigen. Je onderzoekt wat de meest optimale kazerne is om een voertuig te plaatsen, zodat de burger de beste brandweerzorg krijgt. Een voorbeeld: Een hoogwerker wordt strategisch in de regio geplaatst, zodat deze een zo groot mogelijke reikwijdte heeft. Daarnaast houd je je bezig met de slagkracht van de brandweer en je zorgt dat complexe beleidsvraagstukken ontwikkeld en geïmplementeerd worden. Denk hierbij aan Grootschalig Brandweeroptreden, een visie op incidentbestrijding of commandovoering. Dat betekent dat je niet alleen beleidsontwikkelaar bent, maar ook projectleider en implementatiemanager

Zorg jij ervoor dat de brandweerorganisatie haar belangrijke taak nu en in de toekomst veilig, snel en goed kan blijven uitvoeren?

Je weet Brandweer Rotterdam-Rijnmond goed te vertegenwoordigen, zowel in- als extern en weet gebruik te maken van landelijke samenwerkingsvormen. In een dynamische omgeving sta je sterk in de schoenen en je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de teamleider.

Jij...

… begrijpt je vak: kunt goed schrijven, analyseren en behoeften omzetten tot beleid. Adviezen beargumenteer je, waarbij je rekening houdt met wensen en belangen die je ook kritisch tegen het licht durft te houden. Je bent een stevige gesprekspartner. Daarnaast heb je oog voor relevante maatschappelijke, technologische en innovatieve ontwikkelingen. Je stelt je proactief op,. kunt projectmatig werken en bent een  verbindende netwerker met gevoel voor onderlinge verhoudingen. Je beweegt je makkelijk binnen een  complexe organisatie en neemt mensen in een gewenst tempo en op professionele wijze mee in nieuwe inzichten en veranderingen. Tot slot ben je een teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken.

Verder:

 • Heb je minimaal HBO/WO werk- en denkniveau en in ieder geval een HBO Bachelor diploma.
 • Heb je minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring in een beleidsfunctie en heb je ervaring met het doorlopen van (complexe) besluitvormingsprocessen.
 • Heb je bij voorkeur ervaring bij de Brandweer of een andere hulpverleningsorganisatie.
 • Ben je stressbestendig en beschik je over goede schriftelijke vaardigheden.
 • Ben je in bezit van rijbewijs B.
 • Ben je bereid de leergang specialist operationele voorbereiding aan het IFV te volgen.
 • Ben je bereid de leergang (Hoofd)Officier van Dienst aan het IFV te volgen.
 • Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Verder kan er naar recent opgesteld beleid gevraagd worden.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Je maakt onderdeel uit van het team Strategische Informatie. Het team bestaat uit 14 fte, waaronder  (senior)beleidsmedewerkers en zes domeinhouders die inhoudelijk richting geven aan de beleidsdomeinen Brand, Water, Infra, IBGS, digitale brandweerinformatie en Incidentbestrijding. Het team richt zich in het bijzonder op de informatievoorziening van de piketorganisatie. Hieronder vallen de (Hoofd)Officieren van Dienst, Tactisch Officieren Alarmcentrale en de Adviseurs Gevaarlijke Stoffen.

Het team Strategische Informatie maakt deel uit van de afdeling Operationele Informatie (OI). Afdeling OI heeft als kerntaak het verzamelen, verwerken en beschikbaar stellen van operationele informatie op het gebied van alarmering en planvorming. De afdeling OI is ervoor verantwoordelijk dat de alarmering, plannen, procedures en het kaartmateriaal up-to-date en 24 uur per dag beschikbaar zijn. Daarnaast heeft de afdeling taken op het gebied van brandweeradvisering bij en deelname aan infrastructurele projecten en de uitvoering en vertaling van opgesteld beleid. Daarnaast stelt de afdeling informatie ter beschikking aan andere afdelingen en directies, onder andere aan de directie Risico en Crisisbeheersing (brandpreventie & multifunctionarissen), de ambulancedienst en de gemeenschappelijke Meldkamer.

Arbeidsvoorwaarden

 • De mogelijkheid om een operationele piketfunctie te gaan vervullen.
 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 11 of 12 afhankelijk van jouw achtergrond qua opleiding en ervaring met een salaris variërend van € 3.561,- tot € 5.872,- op basis van 36 uur.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week).
 • Je ontvangt een IKB-budget van 17,05% dat je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • We zijn een moderne werkgever, daarom kun je je werk en werktijden flexibel en naar eigen behoefte indelen en behoort (deels) thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben wij een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
 • De VRR hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Erwin Zwart (Teamleider Strategische Informatievoorziening) via 06 2062 7851  of per mail naar Erwin.Zwart@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met recruitment via 088 8779 000 of per mail naar Recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!

Deze vacature staat open totdat de juiste kandidaat is gevonden.

Het Recruitment team van VRR werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een aangepaste selectieprocedure


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl