Zoeken

Functioneel Applicatie Beheerder Vakbekwaamheidsmanagementsysteem (VMS)


Ben jij die functioneel beheerder die niet alleen alles op alles zet om te zorgen dat je repressieve collega’s hun vakbekwaamheid digitaal kunnen inzien, maar diegene die ook hun vragen snel en accuraat kan beantwoorden? Dan zijn wij op zoek naar jou.


Jouw werk

Jij bent, samen met je collega functioneel beheerder, intensief betrokken bij de inrichting, het beheer en het onderhoud van het vakbekwaamheidsmanagementsysteem. Je bent een ervaren functioneel applicatiebeheerder en als zodanig een volwaardige sparringpartner voor je collega functioneel beheerder. Je bent dagelijks bezig met systemen, mensen, informatie en technologie. Op al die vlakken is er veel beweging, wat jouw functie uitdagend maakt! Het systeem wordt gebruikt voor het plannen, organiseren en registreren van vakbekwaamheidsactiviteiten. Hiervoor werk je heel nauw samen met de planners van de afdeling vakbekwaamheid, maar ook met coördinatoren binnen het team vakbekwaamheid, repressief medewerkers, manschappen in opleiding en collega’s binnen andere concerndelen Medewerkers kunnen vaak zelf inschrijven voor oefeningen/trainingen. Het doel van het systeem is om de gebruiker zelf verantwoordelijk te maken voor zijn/haar vakbekwaamheid en tevens de leidinggevenden inzicht te geven in de vakbekwaamheid van onze medewerkers. Niet voor iedereen is dit gesneden koek en daarin maak jij het verschil.

Draag jij, met jouw expertise op het gebied van functioneel beheer, bij aan het vakbekwaam zijn en blijven van jouw collega's?

Als beheerder van dit systeem snap je wat er speelt binnen de organisatie en hoe belangrijk het is om als professional vakbekwaam te worden en te blijven. Je fungeert als schakel tussen de afdeling vakbekwaamheid, repressie en de andere organisatieonderdelen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR).

Je bent voor je collega’s het eerste aanspreekpunt voor de Elektronische Leer Omgeving, oefen Mobiel Operationeel Informatiesysteem (MOI), maar ook voor het VMS systeem. Je registreert incidenten, analyseert de oorzaak en lost deze zo snel mogelijk op. Je begrijpt waarom gebruikers vragen of wijzigingen in het systeem willen en analyseert deze verzoeken om verbeteringen/optimalisatie te realiseren. Hiervoor doe je verbetervoorstellen en doorzie je de impact van wijzigingen. Hiernaast neem je deel aan overleggen en werkgroepen gericht op de inhoud van je werkzaamheden.

Jij...

…kunt goed analyseren, hebt echt aandacht voor mensen, bent betrouwbaar, integer en omgevingsbewust. Je bent proactief en hebt oog voor detail zonder het zicht op het grote geheel te verliezen. Je bent communicatief sterk en staat stevig in je schoenen. Je kunt zelfstandig werken en bent stressbestendig. Je schrikt niet van ad-hoc problemen, maar vindt het juist een mooie uitdaging om deze op te lossen, waarbij je in staat bent prioriteiten te stellen. Uiteraard kun je samen met je collega’s op basis van gebruikerswensen, doorontwikkeling en regulier beheer de juiste afwegingen maken over welke werkzaamheden de hoogste prioriteit hebben.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

De afdeling Vakbekwaamheid van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond is onderverdeeld in twee teams: het team Vakbekwaam-Worden en –Blijven en het team Planning en Ondersteuning. Jij valt onder het team Planning en Ondersteuning en ondersteunt samen met je collega’s de vakbekwaamheid van de repressieve medewerkers. Het is een hecht team waarbij iedereen probeert bij te dragen aan dit doel.

Arbeidsvoorwaarden

  • Je wordt ingeschaald in schaal 9 met een salaris van € 2.874,- tot € 4.048,- (36 uur).
  • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week), 32 uur is bespreekbaar. 4 keer 9 uur werken behoort tot de mogelijkheden.
  • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
  • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
  • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit.
  • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
  • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioen.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl