Zoeken

(Junior) Functioneel Beheerder Vakbekwaamheidsmanagement systeem (VMS)


Rotterdam
€ 2.484,- tot € 3.591,-
36
HBO

Ben jij die junior functioneel beheerder die niet alleen alles op alles zet om te zorgen dat je repressieve collega’s hun vakbekwaamheid digitaal kunnen inzien, maar ook  degene die  hun vragen snel en accuraat kan beantwoorden? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Jouw werk

Jij bent, samen met je collega functioneel beheerder, intensief betrokken bij de inrichting, het beheer en het onderhoud van het vakbekwaamheidsmanagementsysteem. Je bent dagelijks bezig met zowel systemen, mensen, informatie en technologie. Op al die vlakken is er veel beweging, wat jouw functie uitdagend maakt! Het systeem wordt gebruikt voor het plannen en organiseren en registreren van vakbekwaamheidsactiviteiten. Hiervoor werk je heel nauw samen met de planners van de afdeling vakbekwaamheid. Medewerkers kunnen ook zelf inschrijven voor oefeningen/trainingen. Het doel van dit systeem is om de gebruiker zelf verantwoordelijk te maken voor zijn/haar vakbekwaamheid en tevens de leidinggevenden inzicht te geven in de vakbekwaamheid van onze medewerkers.

Draag jij, met jouw expertise op het gebied van functioneel beheer, bij aan het vakbekwaam zijn en blijven van jouw collega's?

Als beheerder van dit systeem snap je wat er speelt binnen de organisatie en hoe belangrijk het is om als professional vakbekwaam te worden en te blijven. Je fungeert als schakel tussen de afdeling vakbekwaamheid, repressie en de andere organisatieonderdelen binnen de VRR.

Je bent voor je collega’s het eerste aanspreekpunt voor het VMS systeem. Je registreert incidenten, analyseert de oorzaak en lost deze zo snel mogelijk op. Je begrijpt waarom gebruikers vragen of wijzigingen in het systeem willen en analyseert deze verzoeken om verbeteringen/optimalisatie te realiseren. Hiervoor doe je verbetervoorstellen en doorzie je de impact van wijzigingen.

Jij...

… kunt goed analyseren, hebt echt aandacht voor mensen, bent betrouwbaar, integer en omgevingsbewust. Je bent proactief en hebt oog voor detail zonder het zicht op het grote geheel te verliezen. Je bent communicatief sterk en staat stevig in je schoenen. Je kunt zelfstandig werken en bent stressbestendig. Je schrikt niet van ad-hoc problemen, maar vindt het juist een mooie uitdaging om deze op te lossen, waarbij je in staat bent prioriteiten te stellen. Uiteraard kun je samen met je collega’s op basis van gebruikerswensen, doorontwikkeling en regulier beheer de juiste afwegingen maken over welke werkzaamheden de hoogste prioriteit hebben.

Verder:

 • Beschik je over een hbo werk- en denkniveau.
 • Heb je minimaal 1 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Beschik je over werkervaring binnen een grote operationele (hulpverlening) organisatie of andere complexe grote organisatie (pré).
 • Heb je ervaring met managementsystemen, en Veiligheidspaspoort in het bijzonder (pré).
 • Beschik je bij voorkeur over ervaring met BiSL functioneel beheer, in de vorm van een opleiding/cursus.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

De afdeling Vakbekwaamheid van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond is onderverdeeld in twee teams: het team Vakbekwaam-Worden en –Blijven en het team Planning en Ondersteuning. Jij valt onder het team Planning en Ondersteuning en ondersteunt samen met je collega’s de vakbekwaamheid van de repressieve medewerkers. Het is een hecht team waarbij iedereen probeert bij te dragen aan dit doel.

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 8 met een salaris van
 • € 2.484,- tot € 3.591,- op basis van 36 uur.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week), 32 uur is bespreekbaar. 4 keer 9 uur werken behoort tot de mogelijkheden.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
 • We zijn een moderne werkgever, daarom kun je je werk en werktijden (in overleg) flexibel en naar eigen behoefte indelen en behoort (deels) thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Fenna Oskam, teamleider vakbekwaamheid Ondersteuning & Planning, via 06-50053533 of fenna.oskam@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via (088) 877 9225 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl