Zoeken

Brandweerprofessional in dagdienst


Rotterdam
€ 1.814,- tot € 2.765,-.
36u per week
VMBO

Met de industrie, Maasvlakte, drukke binnenstad en het (stille) platteland is jouw werkomgeving ontzettend divers. Als brandweerprofessional in dagdienst word je flexibel ingezet over de gehele regio. Kortom, een afwisselende baan met uitdaging!


Jouw werk

Met de landelijk erkende vakopleiding Manschap A leiden we je op tot een echte brandweerprofessional. Je volgt gedurende vier maanden de opleiding, waarbij je vier dagen in de week bezig bent met je studie. De vijfde dag werk je op de kazerne om het gebied, het werk en de regio te leren kennen.

Tijdens de opleiding leren we je in teamverband te werken, jezelf en collega’s te beschermen bij diverse soorten branden, eerste hulp te verlenen bij ongelukken en nog veel meer andere aspecten die bij de brandweer een grote rol spelen. Brandweer mag dan een technisch beroep zijn, het zijn altijd de mensen die de klus klaren; het materiaal is slechts een hulpmiddel.

Na het behalen van je Manschap A diploma wordt je via de afdeling Planning ingeroosterd op diverse kazernes in de regio. Geen dag zal hetzelfde zijn!

Jij...

…kunt goed samenwerken, bent stressbestendig, besluitvaardig en hebt een ijzeren discipline. Tevens ben je communicatief vaardig en ga je er altijd voor de volle 100% voor. Ook technische vaardigheden en inzicht zijn onderdelen van het selectieproces: wat zijn bijvoorbeeld jouw vaardigheden op het gebied van een auto in- en uit elkaar halen of een bak verplaatsen zonder een muur te raken?

Verder heb/ben je:

 • Minimaal een vmbo-diploma.
 • Goede zwemvaardigheden.
 • Goede medische (ogen/oren) en een lichamelijke conditie.
 • Bij voorkeur een rijbewijs B.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening.

Hedendaagse veiligheidsrisico’s vragen om een overheid die daadkrachtig en consequent optreedt. In een veiligheidsregio werken de hulpdiensten en gemeenten intensief samen en bieden professionele hulp en bescherming tegen risico’s en bedreigingen. Er wordt nauw samengewerkt met politie, waterschappen, het Havenbedrijf, de Milieudienst DCMR en het Openbaar Ministerie.

Je team

Je werkt nauw en intensief samen met je brandweercollega’s waardoor je een hechte band met elkaar ontwikkeld. Samen zorgen jullie ervoor dat (menselijk) leed beperkt kan worden en soms zelfs levens gered kunnen worden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je ontvangt een dienstverband voor de duur van de opleiding. Na het behalen van de Manschap A opleiding en bij goed functioneren word je dienstverband omgezet naar een dienstverband voor bepaalde tijd, met uitzicht op verlenging naar onbepaalde tijd.
 • Gedurende je opleiding werk je in dagdiensten en werk je 40 uur per week. Zodra je je diploma hebt, word je 4 dagen per week ingedeeld op een (beroeps)kazerne om de ploegen aan te vullen en ervaring op te doen (indien de formatie het toelaat is er een mogelijkheid om in te stromen in de 24-uursdienst).
 • Op basis van opleiding en ervaring start je in salarisschaal 4 met een bruto maandsalaris van € 1.762,- tot € 2.627,-. Eenmaal jouw Manschap A behaald, dan word je ingeschaald in salarisschaal 5 met een salaris van € 1.814,- tot € 2.765,-.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een cursus volgen? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten. Je kunt gratis gebruik maken van de fitnessvoorzieningen op je werkplek. Ook is er vers fruit en kun je gebruikmaken van o.a. de fietsregeling.
 • Wij hanteren een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen 2/3 van jouw pensioen.
 • De functie is geen bezwarende functie als genoemd in het Besluit Bezwarende functie VRR.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Walter Verduyn (Clustercommandant & Officier van Dienst) via 06-127 44 553 of walter.verduyn@vr-rr.nl
 • Robert Smit (Corporate Recruiter) robert.smit@vr-rr.nl

Voor meer informatie kan je deze link bekijken: https://werkenbijvrr.nl/brandweer/weten/

Omdat we strenge selectiecriteria hanteren voor deze functie, adviseren wij jou om op tijd te starten met trainen voor de selectietesten.

9 november informatie-bijeenkomst avond (online) - 13/27 november in deze periode worden de selectietesten afgenomen. Je wordt ingedeeld  op 1 van de dagen - 1/5 december (outdoor)assessment - 14 december  Psychologisch onderzoek - 4 januari  Aanstellingskeuring

Tijdens Corona: In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 4 november 2020. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Victor Verloop

Viktor Verloop (recruiter)

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl