Zoeken

(Tijdelijke functie) Beleidsmedewerker Piketorganisatie Brandweer


Rotterdam
2.973,- tot € 4.494,-
36
HBO - WO

Wil je graag ondersteunen om de piketorganisatie van de brandweer duurzaam en toekomstbestendig te maken?


Jouw werk

De piketorganisatie van de brandweer zorgt voor het in stand houden en verder ontwikkelen van de operationele piketfuncties zoals Officier van Dienst, Hoofd Officier van Dienst, Adviseur Gevaarlijke Stoffen en Tactisch Officier Alarmcentrale. Deze piketfuncties vervullen een operationele taak bij het bestrijden van incidenten. Dit zijn veelal functies waarbij de piketfunctionaris, naast haar/zijn reguliere functie, opgeroepen wordt en (vaak) direct moet uitrukken en al het werk moet laten liggen.

WNRA, arbeidstijdenwet (ATW), uitstroom, doorstroom, instroom en naamsbekendheid. Dit zijn een aantal voorbeelden van uitdagingen waar de Piketorganisatie van de brandweer mee te maken heeft. Jij bent, samen met de projectleider van het ontwikkelspoor “piketorganisatie verstevigen”, de verbindende vertegenwoordiger van de piketorganisatie en zal daarom in deze rol een goede basis leggen om de piketorganisatie van de brandweer verder te verstevigen, vorm te geven en een duidelijke invulling te geven van de piketfuncties.

Realiseer jij een goede basis voor onze piketorganisatie?

In de basis ben je verantwoordelijk voor het opstellen van beleid, waarbij het accent voornamelijk ligt in het inrichten van het beheer van de piketorganisatie brandweer. Dit stem je af samen met de projectleider ontwikkelspoor “piketorganisatie verstevigen”, kwartiermaker van de afdeling Crisisbeheersing en de eindverantwoordelijke van de Piketorganisatie. Verder realiseer je nieuwe en

duidelijke processen en optimaliseer je de huidige processen. Uiteraard stimuleer je samenwerkingsvormen op basis van gelijkwaardigheid, waarbij een goed gevoel voor de organisatorische verhoudingen voorop staat. Daarnaast ga je het komende jaar aan de slag als de secretaris van het ontwikkelspoor. Het is een nieuwe en vooralsnog tijdelijke functie voor de duur van een jaar. Daarna wordt bekeken hoe deze functie structureel in de organisatie kan worden ingevuld.

Jij...

…bent een echte verbinder met goede communicatieve vaardigheden en bent het aanspreekpunt voor alle collega’s voor de Piketorganisatie. Je kunt makkelijk schakelen op alle niveaus binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, bent benaderbaar en bent proactief.

Verder:

 • Beschik je over een hbo of wo diploma.
 • Ben je zeer analytisch ingesteld, procesgericht en doortastend.
 • Ben je flexibel omdat je soms op onregelmatige tijden moet werken indien er ad-hoc uitdagingen ontstaan.
 • Ben je in staat om helder geformuleerde beleids- en procesdocumenten op te leveren en kun je goed onderbouwen waarom bepaalde besluitvorming plaats moet vinden.
 • Beweeg jij je gemakkelijk binnen een grote, complexe organisatie en begrijp je de verschillende politieke verhoudingen.
 • Heb je kennis van de brandweer- en piketorganisatie.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Je komt voor de duur van het project te werken bij de afdeling repressie.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 8 maanden, fulltime (36 uur per week), 32 uur per week is bespreekbaar.
 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 10 met een salaris van € 2.943,- tot € 4.450,- op basis van 36 uur.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets?
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen ⅔ van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Leen van den Ouden (Hoofd Repressie) via 06 - 20 24 62 05 of Leen.vandenOuden@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via (088) 877 9225 of recruitment@vr-rr.nl.

Deze vacature staat op en totdat de juiste kandidaat gevonden is.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl