Zoeken

Wijkbrandweerfunctionarissen Ridderkerk en Vlaardingen


Weet jij makkelijk contact te maken met mensen en heb jij een proactieve houding? Krijg jij er energie van om met verschillende partijen te schakelen en wil jij je inzetten om (brand)veiligheid onder de aandacht te brengen? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie voor de functie van wijkbrandweerman/vrouw!


Jouw werk

Jij gaat in de gemeente Ridderkerk of in de gemeente Vlaardingen aan het werk om de (brand)veiligheid te verbeteren en de bewustwording hierover te vergroten. Dit doe je door voorlichtingsactiviteiten te organiseren, brandadviezen te geven en brandcontroles uit te voeren. Je komt hierbij op diverse locaties en in contact met verschillende mensen. Zo ga je naar (basis)scholen, woonhuizen, seniorencomplexen, horecaondernemingen en spreek je op straat met (wijk)bewoners.

Als wijkbrandweerfunctionaris werk je namens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) en de gemeente Ridderkerk óf de gemeente Vlaardingen. Hierdoor kan het voorkomen dat jouw gemeente jou vraagt een toelichting te geven op (brand)incident in de gemeente.
Na een gebouwbrand ben jij degene die wijkbewoners te woord staat op het gebied van brandveiligheid en voorlichting geeft om de wijk brandveiliger te maken.
Daarnaast coördineer je alle activiteiten op het gebied van Veilig Leven in samenwerking met brandweercollega’s van de kazerne(s) in jouw gemeente en de functionaris van de afdeling Brandpreventie.

Zorg jij ervoor dat de Ridderkerk of Vlaardingen (brand)veiliger wordt?

Jouw functie is nieuw in desbetreffende gemeenten. Dat betekent dat je bestaande contacten gaat verdiepen en versterken, zoals met de wijkagent en zorgmakelaar. Daarnaast ga je proactief in gesprek met de gemeente Ridderkerk of Vlaardingen en andere relevante partners om nieuwe connecties te maken en brandveiligheid onder de aandacht te brengen.

Jij...

…bent een echte verbinder en netwerker. Door jouw sterke communicatieve vaardigheden ben jij een uitstekende sparringpartner. Daarnaast heb jij een open en toegankelijke houding voor alle mensen en organisaties in jouw gemeente. Ook ben je proactief: je gaat zelfstandig op pad om jouw gemeente te verkennen, maakt graag een praatje met de mensen die je tegenkomt en maakt aan organisaties duidelijk wat jij voor hen kan betekenen. Tot slot heb je gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen.

Verder:

 • Jij hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbare kennis op het gebied van brandveiligheid;
 • Het is een pre als je werkervaring hebt in de repressieve dienst;
 • Het is een pre als je bekend bent in de gemeente Ridderkerk of gemeente Vlaardingen;
 • Je weet op de juiste wijze social media in te zetten om je doelen te behalen;
 • Bij voorkeur ben je in het bezit van een auto- en scooterrijbewijs.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Veilig Leven bestaat uit elf enthousiaste collega’s die zich bezighouden met het verhogen van de fysieke veiligheid en zelfredzaamheid van burgers. Tevens is de afdeling druk bezig met het beperken van risico’s ter bevordering van een veiligere leefomgeving binnen onze regio. Jouw collega’s zijn bijvoorbeeld wijkbrandweerfunctionaris, coördinator of beleidsmedewerker. Zij zijn allemaal zeer deskundig en opereren veelal zelfstandig. Iedereen staat voor elkaar klaar en er heerst een hechte band waarbij 'niet lullen, maar poetsen' het uitgangspunt is.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. De intentie is om na dit jaar deze functie wel te continueren.
 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.484,- tot € 3.591,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Peter Schuurmans (Hoofd Veilig Leven) via 06-22527830 of Peter.Schuurmans@vr-rr.nl .
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Voor deze functie is een assessment mogelijk onderdeel van de selectieprocedure.

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl