Systeembeheerder Vakbekwaamheid


Ben jij de Systeem Beheerder die niet alleen alles op alles zet om te zorgen dat je repressieve collega’s hun vakbekwaamheid digitaal kunnen inzien, maar diegene die ook hun vragen snel en accuraat kan beantwoorden? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Jouw werk

Als Systeem Beheerder maak je deel uit van het team Planning op de afdeling vakbekwaamheid. Je bent verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Elektronische Leeromgeving en het VMS-systeem. Je creëert oefeningen en opleidingen in de systemen en zorgt ervoor dat die gekoppeld worden aan de juiste mensen en ploegen. Hiervoor werk je niet alleen samen met je collega's van planning, maar ook met coördinatoren binnen het team vakbekwaamheid, repressief medewerkers, manschappen in opleiding en collega’s binnen andere concerndelen. Je bent dagelijks bezig met veranderende informatie, mensen, systemen en technologie, wat jouw functie uitdagend maakt!


Het doel van het VMS-systeem is om de gebruiker zelf verantwoordelijk te maken voor zijn/haar eigen vakbekwaamheid en tevens de leidinggevenden inzicht te geven in de vakbekwaamheid van onze medewerkers. Als beheerder van dit systeem snap je wat er speelt binnen de organisatie en hoe belangrijk het is om als professional vakbekwaam te worden en te blijven.

Je bent voor je collega’s het eerste aanspreekpunt voor de Elektronische Leeromgeving en het VMS-systeem. Je registreert incidenten, analyseert de oorzaak en lost deze zo snel mogelijk op. Je begrijpt waarom gebruikers vragen of wijzigingen in het systeem willen en analyseert deze verzoeken om verbeteringen en optimalisatie te realiseren. Hiervoor doe je verbetervoorstellen en doorzie je de impact van wijzigingen. Een belangrijk aspect van de functie is om de informatie van de leergangen van de opleidingen goed zichtbaar voor de deelnemers te hebben. Jij zorgt tevens voor de mogelijkheid voor ploegen om zelf oefeningen aan te maken en je ziet erop toe dat de oefening goed geregistreerd staan.

Jij...

… Blinkt uit in het helpen van anderen en je kan goed plannen en bent nauwkeurig. Mensen staan bij jou altijd centraal en je vindt het leuk om zelf te zien wat er op de afdeling gebeurt en hoe werkprocessen hier verlopen. Je houdt ervan om een stap voor te zijn, het heft in handen te nemen en waar nodig mensen met elkaar te verbinden. Je bent een teamspeler maar het ontbreekt je ook niet aan onafhankelijkheid, je kent je sterke en zwakke punten.

 • Je beschikt over een afgeronde MBO4 opleiding;
 • Je bent bekend met beheren van systemen en bij voorkeur heb je een achtergrond bij de Brandweer;
 • Je bent bereid diverse cursussen te volgen om je de systemen eigen te maken.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Vakbekwaamheid heeft de kernwaarden binden en verbinden en als kerntaak het organiseren van opleidingen en oefeningen voor de repressieve dienst van de Brandweer. Collega's binnen de afdeling Vakbekwaamheid zijn gepassioneerd en intrinsiek gemotiveerd om hun kennis over te dragen en zodoende de gehele brandweerorganisatie te verbeteren. Binnen het team zijn er kansen om jezelf verder te ontwikkelen. De afdeling zal mogelijk een organisatorische verandering ondergaan waarbij er mogelijk verschuivingen in taken, verantwoordelijkheden en functies zullen plaatsvinden. De afdeling Vakbekwaamheid van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond. Jij valt onder het team Planning en ondersteunt samen met je collega’s de vakbekwaamheid van de repressieve medewerkers. Het is een hecht team waarbij iedereen probeert bij te dragen aan dit doel.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.829,- tot € 4.043,- (o.b.v. 36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Madelon Davidse (Teamleider VW & VB) door te bellen of appen naar 06-23016221 of mailen naar madelon.davidse@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!