Instructeur met opleidingsplaats


Ben jij brandweerprofessional en wil jij kennis en vaardigheden overdragen aan collega’s? Wil jij leren wat er nodig is om een goed voorbereide instructie te verzorgen en op welke manier jij informatie duidelijk over brengt? Wij leren je het vak ‘on the job’ en in een interne opleiding in de tweede helft van 2023!


Jouw werk

Collega’s binnen de Brandweer vakbekwaam maken en houden, dat is waar de afdeling Vakbekwaamheid voor staat. Om dit nu en in de toekomst kunnen doen, werven wij voor 5 fte aan instructeurs die een interne opleiding gaan volgen. Deze opleiding duurt 6 maanden, 1 dag in de week. Tijdens de opleiding behandel je brandweeronderwijs, lessen verzorgen en geven, didactische werkvormen, begeleiden, coachen en beoordelen.
Als Instructeur met opleidingsplaats leer jij hoe je instructies en trainingen voor repressief brandweerpersoneel ontwikkelt, voorbereid en uitvoert. Jij ondersteunt de ervaren instructeurs bij het maken van een draaiboek. Je bereid oefeningen voor, denkt oefenscenario’s uit, organiseert locaties, ruimtes en materiaal, je nodigt deelnemers uit en je draagt zorg voor registratie. Kortom, je biedt ondersteuning van a tot z.  

Word jij de nieuwe Instructeur binnen de afdeling Vakbekwaamheid?

Jij ondersteunt als instructeur in opleiding de ervaren instructeurs binnen het team. Jij richt in het begin op alle kerntaken; brandbestrijding, incidentenbestrijding gevaarlijke stoffen, waterongevallen bestrijding en technische hulpverlening. Ook kun jij worden ingezet op leerlijnen als digitaal leren, trainen operationeel leidinggevenden en SBB/MIRG. Wanneer jij in de toekomst doorgroeit als specialist, krijg jij de focus op een van deze kerntaken.

Jij...

...bent een verbinder en een echte teamplayer. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast vind je het geen probleem om zelfstandig te werken. Je staat stevig in je schoenen en spreekt gemakkelijk voor grote groepen mensen. Ook heb jij goede organisatorische vaardigheden en ben jij in staat om in drukke situaties het overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Tot slot heb je aanleg voor didactiek, begeleiden, beoordelen en constructief feedback geven.

Wanneer jij nu werkt binnen de repressie, kun je ervoor kiezen een dagdienstfunctie als brandweerprofessional voor 50% te combineren met het werk als Instructeur met opleidingsplaats voor 50%. Andersom is ook mogelijk; wanneer je nu start als Instructeur met opleidingsplaats, kun jij vanaf volgend jaar in stromen in een dagdienstfunctie als brandweerprofessional.

Verder:

 • heb je minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 3;
 • heb enige werkervaring opgedaan bij de brandweerorganisatie of een hulpverleningsdienst (bijvoorbeeld Diploma Manschap A);
 • ben je enthousiast en gemotiveerd de opleiding Instructeur te volgen;
 • is het een pré wanneer je in bezit bent van rijbewijs B.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Vakbekwaamheid heeft de kernwaarden binden en verbinden en als kerntaak het organiseren van opleidingen en oefeningen voor de repressieve dienst van de Brandweer. Collega's binnen de afdeling Vakbekwaamheid zijn gepassioneerd en intrinsiek gemotiveerd om hun kennis over te dragen en zodoende de gehele brandweerorganisatie te verbeteren. Binnen het team zijn er kansen om jezelf verder te ontwikkelen. De afdeling zal mogelijk een organisatorische verandering ondergaan waarbij er mogelijk verschuivingen in taken, verantwoordelijkheden en functies zullen plaatsvinden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 7 met een salaris van € 2.485;-   tot € 3.588;- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio’s, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Eelco van Eijsden (Teamleider vakbekwaamheid) via 06-22041759 of eelco.vaneijsden@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Gayt Ganpat (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-21378222 (di, wo, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!