Kerninstructeur SBB en MIRG


Ben jij een brandweerprofessional en wil jij jouw kennis en vaardigheden overdragen aan collega’s? Weet jij wat er nodig is om een goed voorbereide instructie te verzorgen en breng jij informatie duidelijk over? Word dan onze nieuwe Instructeur Scheepsbrandbestrijding (SBB) & Maritime Incident Response Group (MIRG)!


Jouw werk

Als instructeur Scheepsbrandbestrijding (SBB) & Maritime Incident Response Group (MIRG) ben je verantwoordelijk voor het creëren, organiseren en uitvoeren van instructie en training voor brandweerpersoneel met de focus op Scheepsbrandbestrijding (SBB) & Maritime Incident Response Group. Je speelt een cruciale rol bij het organiseren en uitvoeren van geplande oefeningen. Je zorgt voor inhoudelijke input van je collega’s, begeleidt hen in hun leertraject en zorgt voor een veilige leeromgeving. Je geeft uitvoering aan het door de afdeling Vakbekwaamheid en de clusters vooraf opgestelde oefenjaarplan. De concrete uitwerking bepaal je in samenspraak met de verantwoordelijke coördinator en met inputvan de afdeling Repressie en met andere organisaties, zoals het havenbedrijf, kustwachtcentrum en andere veiligheidsregio’s.


Als instructeur Scheepsbrandbestrijding (SBB) & Maritime Incident Response Group (MIRG) heb je natuurlijk de nodige nautische kennis en kennis over scheepsbrandbestrijding al  in huis. Mocht dit niet het geval zijn, dan ben je bereid om opleidingen, cursussen en trainingen te volgen die je kennis verbreden op het gebied van Scheepsbrandbestrijding (SBB) & Maritime Incident Response Group (MIRG). Je draagt ook bij aan de doorontwikkeling van de afdeling. Je hebt oog voor de verbinding met de andere afdelingen van de organisatie.

Jij...

… bent een effectieve samenwerkingspartner. Je kan zowel zelfstandig werken als in teamverband, spreken voor een grote groep is voor jou geen uitdaging meer. Je kan goed prioriteren en meerdere taken tegelijkertijd bij houden. Je hebt het talent om te coachen, te begeleiden, prestaties te meten en nuttige feedback te geven. Enige nautische expertise op het gebied van scheepsbrandbestrijding is mooi meegenomen.

Verder:

 • heb je minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 4;
 • hebt enige werkervaring opgedaan bij een brandweerorganisatie of een hulpverleningsdienst
 • heb je jouw Manschap behaalt. Ben je bevelvoerder dan is dit mooi meegenomen;
 • ben je in het bezit van het diploma instructeur óf ben je bereid om de opleiding instructeur te volgen;
 • heb je een rijbewijs B.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Vakbekwaamheid heeft de kernwaarden binden en verbinden en als kerntaak het organiseren van opleidingen en oefeningen voor de repressieve dienst van de Brandweer. Collega's binnen de afdeling Vakbekwaamheid zijn gepassioneerd en intrinsiek gemotiveerd om hun kennis over te dragen en zodoende de gehele brandweerorganisatie te verbeteren. Binnen het team zijn er kansen om jezelf verder te ontwikkelen. De afdeling zal mogelijk een organisatorische verandering ondergaan waarbij er mogelijk verschuivingen in taken, verantwoordelijkheden en functies zullen plaatsvinden. Primair richt je je op het taakvlak Scheepsbrandbestrijding (SBB) & Maritime Incident Response Group (MIRG), maar jouw kennis en expertise kan ook ingezet worden op andere gebieden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.581 tot € 3.732 (o.b.v. 36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Thijs Langeveld (Coördinator SBB, MIRG & Waterongevallenbestrijding) door te bellen of appen naar 06-50053480 of door te mailen naar Thijs.Langeveld@vr-rr.nl.
 • Je kunt contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.
 • Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!