Strategisch beleidsmedewerker brandweer


Ben jij in staat om complexe veiligheidsvraagstukken te analyseren? Jij richt je met jouw adviezen op het vergroten op het strategisch vermogen van onze brandweerorganisatie. Als Strategisch beleidsmedewerker help jij de brandweer zich goed voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst!


Jouw werk

Als Strategisch Beleidsmedewerker ben je de spin in het web en werk je nauw samen met andere afdelingen en domeinen, zowel binnen de organisatie alsook met externe partners. Jij bent een expert op het gebied van strategie en beleid en ondersteunt en adviseert het managementteam van de brandweer. Met jouw kennis, ervaring en analytisch vermogen zorg je ervoor dat het managementteam brandweer efficiënter en effectiever kan werken en de juiste keuzes kan maken zodat de brandweer toekomstbestendig is.

Ga jij samen met het MT Brandweer aan de slag met het maken van nieuw beleid?

In het MT Brandweer komen veel operationele, organisatorische en beheersmatige zaken samen die om een gedegen en zorgvuldige besluitvorming vragen. Doordat jij ervoor zorgt dat de MT leden worden voorzien van duidelijke en kwalitatief goede beleidsstukken, die tijdig worden aangeleverd, kunnen zij weloverwogen besluiten nemen. Daarbij wil het MT-Brandweer zich vooral richten op de strategische vraagstukken omdat deze de lange termijn koers van de organisatie bepalen. Het is belangrijk om als MT-Brandweer regelmatig stil te kunnen staan bij de visieontwikkeling en strategie van de organisatie en deze af te stemmen op de steeds veranderende omgeving.
Als strategisch beleidsmedewerker bereid je deze vergaderingen voor. Daarbij behoud je het overzicht over de ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden en beheer je de (strategische) agenda van het MT-Brandweer. Verder schrijf je samen met domeinhouders annotaties voor deelname aan landelijke vergaderingen zoals de vakraden of de Raad Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio’s (RCDV) en lever je zo nodig beleidsondersteuning aan één of meerdere beleidsdomeinen door het schrijven van agendaposten en/of het uitwerken van beleidsvoorstellen.

Jij...

bent een echte verbinder en netwerker. Je maakt makkelijk contact met collega’s en je bent in staat om complexe vraagstukken te analyseren en op te lossen. Je houdt makkelijk het overzicht en je vind het fijn om te structureren en te organiseren. Ook ben jij zelfstandig, nieuwsgierig en assertief en beschik je over uitstekende schrijfvaardigheden, waarmee je complexe informatie kunt omzetten in begrijpelijke teksten voor diverse doelgroepen. Je kunt dit helder en bondig formuleren en je hebt ervaring met het voorbereiden en opstellen van agendaposten, notities en beleidsplannen.

Verder:
• heb jij een afgeronde hbo of wo opleiding met raakvlakken in het veiligheidsdomein en bestuur;
• beschik je over relevante werkervaring;
• heb jij bij voorkeur ervaring binnen de brandweer en eventueel een operationele achtergrond. Ook de ambitie om een operationele (piket-)functie te vervullen in onze organisatie wordt sterk gewaardeerd;
• jouw formele standplaats is Berkel en Rodenrijs. Echter, voor jouw functie zal je door de gehele regio reizen. Het heeft daarom onze voorkeur dat je woonachtig bent in de (nabijheid van) regio Rotterdam-Rijnmond en in het bezit van een rijbewijs B.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Brandweer Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar een Strategisch Beleidsmedewerker om ons cluster Beleid & Strategie te versterken. Dit cluster bestaat momenteel uit ongeveer 5 collega’s, maar in de praktijk zal je je door de gehele organisatie bewegen en weet je de mensen te vinden en te betrekken die je nodig hebt om te komen tot het beste resultaat.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 3.090,- tot € 4.671,- (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Remco van Werkhoven (Hoofd Onderzoek & Analyse) via 06-13716562 of mailen naar remco.vanwerkhoven@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!