Teamleider Strategisch Team


Een teamleider die inspireert en motiveert. Dat is wat de zelfstandige adviseurs van het team Strategische Informatie van de Brandweer nodig hebben. Werk jij vanuit vertrouwen, op een natuurlijke coachende manier, zonder het resultaat uit het oog te verliezen? Dan is de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op zoek naar jou!


Jouw werk

Als Teamleider Strategisch Team werk jij samen met de andere MT leden van de afdeling Operationele Informatie binnen de Brandweer aan de totstandkoming en realisatie van het jaarplan van de afdeling Operationele informatie. Je geeft mensgericht leiding aan de beleidsmedewerkers en adviseurs in jouw team en je zorgt voor een prettige en veilige werkomgeving. Als Teamleider Strategisch Team ben jij eindverantwoordelijke voor de resultaten van het team. Daarom zorg jij voor kwalitatief goede managementinformatie en rapporteer jij over successen en eventuele afwijkingen en de gevolgen daarvan.


Word jij de nieuwe leidinggevende van het team strategische informatie bij de Brandweer?

Jij neemt deel aan het teamleidersoverleg van operationele informatie en adviseer je richting het afdelingshoofd. Ook participeer je in landelijke mono- en multidisciplinaire overleggen over standaarden en ontwikkelingen in het jouw vakgebied. Jij bouwt aan stevig en relevant netwerk op binnen jouw vakgebied, wat je goed onderhoudt.

Jij...

… bent een echte verbinder met goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat mensen mee te nemen én te stimuleren in de ontwikkelingen van de organisatie. Je beweegt je makkelijk binnen een grote en complexe organisatie. Je weet steeds het beste uit jouw team naar boven te halen en draagt daardoor bij aan de afdelingsdoelstellingen. Dit doe je door mensen te motiveren, inspireren en vertrouwen te geven.

Verder:
• beschik je over een hbo diploma;
• heb je een aantal jaar leidinggevende ervaring;
• is affiniteit met de brandweer is een pré.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je maakt, samen met het Afdelingshoofd Operationele informatie en de Teamleider Tactische & Operationele Informatie, onderdeel uit van het MT Operationele Informatie. Je geeft leiding aan 15 adviseurs. Al deze adviseurs zijn werkzaam voor één van de zes domeinen, te weten: brand, water, incidentbestrijding gevaarlijke stoffen (IBGS), Infrastructuur (infra), digitale brandweeromgeving en incidentbestrijding.

Het team richt zich primair op de piketfunctionarissen, waaronder Officieren van Dienst, Tactisch Officieren Alarmcentrale, Chemisch Adviseurs en Hoofdofficieren en op regionale en landelijke informatie en grootschalige planvorming met een lange doorlooptijd en bestuurlijke impact. Voorbeelden hierbij zijn het materieelspreidingsplan, dekkingsplan en planvorming omtrent grootschalig en bijzonder optreden.

De afdeling zal mogelijk een organisatorische verandering ondergaan, waardoor verschuivingen in taken en functies kunnen gaan plaatsvinden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in salarisschaal 11 met een salaris van € 3.701,- tot € 5.372,- bruto per maand (36 uur).
 • Je wordt aangesteld voor de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid volgt een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ingrid van Rossum, Hoofd Operationele Informatie via 06-10194756, ingrid.vanrossum@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!