Beleidsmedewerker Brand


Maak jij de vertaalslag maken van landelijke ontwikkelingen op het gebied van brandbestrijding naar beleid en de uitvoering bij de Brandweer in Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond? Als Beleidsmedewerker Brand maak jij toekomstbestendige beleid op het gebied van brandbestrijding, zodat onze collega's veilig kunnen werken en optimale hulpverlening kunnen bieden!


Jouw werk

Als Beleidsmedewerker Brand binnen het team Strategische Informatievoorziening focus jij je op landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van brandbestrijding. Jij analyseert deze ontwikkelingen en maakt de vertaalslag naar bruikbaar beleid voor Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Je denkt mee over de visie van brandbestrijding en schrijft het beleid. Ook maak je de doorvertaling naar operationele plannen, procedures en regelingen. Jij gaat onder andere aan de slag met het verder vormgeven van het landelijke brandweerbeleid rondom de zogeheten basisprincipes van het brandweeroptreden. Ook het ontwikkelen van beleid rondom branden in relatie tot alternatieve energieën is nu volop in ontwikkeling en actueel.

Volg jij de landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van brandbestrijding op de voet?

Naast het maken van beleid ben jij ook actief als projectleider en implementatiemanager. Samen met afdelingen als Repressie, Vakbekwaamheid, Onderzoek en analyse en Logistiek zorg je ervoor dat nieuw beleid succesvol wordt geïmplementeerd, zodat onze collega's veilig kunnen werken en optimale hulpverlening kunnen bieden. Zowel binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond als in landelijke samenwerkingsvormen ben jij als expert het gezicht op het gebied van brandbestrijding.

Jij...

...krijgt energie van het volgen van de ontwikkelingen op het vakgebied. Je bent sterk in het schrijven van adviezen en beleid. Jij houdt rekening met wensen en belangen van de organisatie, maar durft ook positie in te nemen wanneer uit jouw analyses blijkt dat er andere beleidskeuzes gemaakt moeten worden op basis van relevante maatschappelijke, technologische en innovatieve ontwikkelingen. Daarbij ben je succesvol gebleken als het gaat om het doorlopen van besluitvormingsprocessen. Je werkt proactief, ook als gaat om het ophalen van informatie en het delen daarvan met de organisatie. Je werkt graag projectmatig en zelfstandig, maar je zorgt ook voor verbinding en een stevig netwerk.

Verder:

 • Heb je minimaal HBO opleiding met succes afgerond;
 • Heb je relevante werkervaring in een beleidsfunctie;
 • Is het een pré als jij ervaring hebt als Hoofdofficier of Officier van Dienst bij de Brandweer of een sterke affiniteit hebt met de brandweerorganisatie;
 • Is het een pré als je de leergang specialist operationele voorbereiding aan het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV), het voormalige Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) hebt gevolgd. Wanneer dat niet het geval is, ben jij gemotiveerd om deze leergang te gaan volgen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Operationele Informatie is ervoor verantwoordelijk dat de alarmering, plannen, procedures en het kaartmateriaal up-to-date en 24 uur per dag beschikbaar zijn. Operationele Informatie bestaat uit drie teams. Als beleidsmedewerker brand val je onder het team Strategische Informatievoorziening, dat bestaat uit 15 collega’s. Met elkaar zijn jullie verantwoordelijk voor de beleidsvorming van de brandweer, op zes domeinen; Brand, Water, IBGS, HV, Digitale Informatievoorziening en Incidentbestrijding. Jij wordt eindverantwoordelijk voor het domein Brand. Als gevolg van Brandweer Toonaangevend kan de inrichting van organisatie en inhoud van functies in de nabije toekomst wijzingen. Kennis en expertise en beleid over het domein 'brand' blijft nodig!

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 11 met een salaris van € 3.701 tot € 5.372 (36 uur).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Rik Zwaans (Teamleider Strategische Informatievoorziening) via 06- 24506719 of rik.zwaans@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nicole Vermaas (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25490754 (ma, di, do) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!