Over de functie verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg


Als verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg ben je als eerste verantwoordelijk voor de juiste medische begeleiding van de patiënt.

Bij ARR worden 80 diensten per week midden complexe ambulancezorg ingezet in de meest dynamische regio van Nederland. Je wordt ingezet bij planbare ambulancezorg en het bewaakte vervoer van patiënten. Je zorgt ervoor dat de patiënt veilig begeleid wordt naar de plek van bestemming en dat de medische situatie stabiel blijft. Indien nodig grijp je adequaat in als je merkt dat de medische situatie verandert.

Samen met de chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg vorm je een hecht team. Samen zorgen jullie ervoor dat alle apparatuur, materialen en medicatie op orde zijn: alles staat altijd klaar voor een rit. Tijdens de rit en op de bestemming zorg jij ervoor dat het team als een geoliede machine werkt. Dit doe je onder andere door instructies te geven aan je collega chauffeur en eventuele andere betrokkenen.

bfbf874b-422f-4882-b5aa-8c609b19614e

Wat moet je kunnen als verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg?

In dit veelzijdige beroep krijg je te maken met veel verschillende patiënten en betrokkenen. Het is belangrijk dat jij je inleeft in de patiënt en duidelijk communiceert. Daarnaast moet je goed kunnen samenwerken, want je werkt altijd samen met een chauffeur. Samen vormen jullie een hecht team.
Verder heb je empathisch vermogen en een resultaat- en patiëntgerichte werkhouding. Daarnaast kent dit beroep onregelmatige diensten (dag, avond en nacht, 7 dagen per week), wat betekent dat je hierin flexibel moet kunnen zijn.

Hoe word je verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg?

Wanneer je al verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg bent, kun je na het succesvol doorlopen van de sollicitatieprocedure en een kort inwerktraject direct bij ons aan de slag!

Indien je nog geen gediplomeerd verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg bent, start je (na indiensttreding bij ons) met de opleiding verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg. De opleidings- en reiskosten hiervoor worden volledig door ons als werkgever vergoed. De opleiding tot verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg duurt (indien alle modules goed doorlopen worden) ongeveer negen weken. Het theoretische gedeelte van den opleiding bestaat uit zestien lesdagen op de academie voor ambulancezorg in Harderwijk. Informatie over de opleiding vind je op de website van de academie.
Het praktijkgedeelte bestaat uit het meewerken met een ervaren ambulanceteam tijdens wisselende ambulancediensten. Je wordt gedurende je opleiding intensief begeleid door een praktijkopleider.  

Alle eisen:

 • Minimaal MBO-niveau 4 diploma verpleegkundige;
 • Een geldige BIG-registratie;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B;
 • Een goede lichamelijke conditie in verband met de fysieke belasting zoals (zwaar) tillen van materiaal en patiënten;
 • Goede communicatieve vaardigheden en zorgvuldigheid;
 • Een teamplayer met een tactvolle, accurate, stressbestendige en hulpverlenende instelling;
 • Je beschikt over het diploma ‘verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg’ of bent  bereid en in staat om de opleiding te volgen;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een klinische omgeving zoals een recovery afdeling van een ziekenhuis of een zorginstelling waarbij je (bij voorkeur) hebt gewerkt met patiënten aan bewakingsapparatuur.

Wat bieden wij?

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.
 • Op basis van kennis- en ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 45 met een salaris van maximaal € 3.468,- bruto per maand (bij een dienstverband van 36 uur).
 • Bij aanvang start je direct met de opleiding van circa drie maanden.
 • Tijdens de opleiding werk je minimaal 32 uur per week en maximaal 36 uur per week. Na diplomering betreft het een contract van minimaal 24 uur per week en maximaal 36 uur per week.
 • Voor een goede werk-privé balans zijn maatwerkverzoeken in het rooster mogelijk.
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fietsregeling en een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Interesse?

Wil jij patiënten voor planbare ambulancezorg inclusief het bewaakte vervoer van patiënten verlenen van zorg en kun jij de juiste inschatting maken voor patiënten om de beste zorg te kunnen bieden aan? Ofwel is deze baan jou op het lijf geschreven? Check dan snel onze actuele vacatures en solliciteer snel!

Staat de functie van verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg er niet tussen? Dan zijn hier bij ARR momenteel geen mogelijkheden voor. Maak een job alert aan, zodat je geen enkele toekomstige vacature mist Zo zorgen wij ervoor dat je geen enkele vacature mist.

Vragen?

Kijk voor de meest gestelde vragen op onze FAQ pagina of neem contact op met onze chatbot Sam. Is je vraag nog steeds niet beantwoord? Neem dan contact op met het recruitmentteam van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.