Over de functie verpleegkundige laagcomplexe ambulancezorg


Als verpleegkundige laagcomplexe ambulancezorg word je ingezet voor het geplande vervoer met de zorgambulance. Het gaat tijdens deze ritten om het zo comfortabel mogelijk vervoeren van de patiënten die vaak in kwetsbare omstandigheden verkeren, denk aan chronische aandoeningen of ongeneselijke ziektes. Je vormt een team met de chauffeur laag- en midden complexe ambulancezorg. Jullie helpen patiënten die niet zelf met de auto naar het ziekenhuis kunnen komen. Of patiënten die vanuit het ziekenhuis naar een andere plek gebracht moeten worden, zoals naar huis, een verzorgingstehuis of naar een hospice. De nadruk ligt op de begeleiding en de aandacht die je voor hen hebt tijdens de rit. Op die manier kan je écht iets voor ze betekenen, een luisterend oor bieden of een hand vasthouden. Je maakt diverse situaties mee en komt op verschillende plekken binnen onze mooie regio. Denk aan zorginstellingen, ziekenhuizen, of bij de patiënt thuis. De ambulance is uitgerust met materiaal dat zorgt voor optimale zorg voor en comfort van de patiënt.

d8a3df38-4fdf-4d1a-9253-8c970572c962

Verschil met de functie zorgambulancebegeleider

Naast verpleegkundigen voor de laagcomplexe ambulancezorg, hebben wij ook diverse zorgambulancebegeleiders in dienst. Bij deze functie wissel je de zorgverlening voor de patiënt af met het besturen van de zorgambulance. De ene dienst begeleid je dus de patiënt en een andere dienst zorg  je voor het op veilige en efficiënte wijze besturen van de zorgambulance. Daarnaast is de minimale vereiste voor deze rol mbo  verzorgende IG niveau 3, terwijl dit voor een verpleegkundige laagcomplexe ambulancezorg mbo verpleegkundige niveau 4 is. De organisatie heeft ervoor gekozen om in de toekomst alleen nog verpleegkundige aan te nemen, omdat dit beter past bij onze visie op ambulancezorg en interne doorstroom naar andere ambulancefuncties.

Wat moet je kunnen als verpleegkundige laagcomplexe ambulancezorg?

Het is belangrijk dat jij tijdens een rit de rust bewaart, de juiste beslissingen neemt en je inleeft in de patiënt. Daarnaast moet je goed kunnen samenwerken, want je werkt altijd samen met een chauffeur. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen en heb je een resultaat- en patiëntgerichte werkhouding. Daarnaast kent dit beroep onregelmatige diensten (dag, avond en nacht, 7 dagen per week), wat betekent dat je hierin flexibel moet kunnen zijn.

Hoe word je verpleegkundige laagcomplexe ambulancezorg?

Wanneer je al verpleegkundige laagcomplexe ambulancezorg (LC) bent, kun je na het succesvol doorlopen van de sollicitatieprocedure en een kort inwerktraject direct bij ons aan de slag!

Indien je nog geen gediplomeerd verpleegkundige LC bent, start je na het succesvol doorlopen van de sollicitatieprocedure met een opleiding die regionaal georganiseerd wordt. De opleidings- en reiskosten hiervoor worden volledig door ons als werkgever vergoed. De opleiding tot verpleegkundige laagcomplexe ambulancezorg duurt (indien alle modules goed doorlopen worden)  ongeveer 9 weken. Het praktijkgedeelte bestaat uit het meewerken met een ervaren ambulanceteam tijdens wisselende ambulancediensten. Tijdens deze opleiding word je intensief begeleid door een praktijkopleider.

Alle eisen:

  • Minimaal mbo niveau 4 diploma verpleegkundige;
  • Een geldige BIG-registratie;
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B;
  • Een goede lichamelijke conditie in verband met de fysieke belasting zoals (zwaar) tillen van patiënten;
  • Goede communicatieve vaardigheden en zorgvuldigheid.
  • Een teamplayer met een tactvolle, accurate, stressbestendige en hulpverlenende instelling;
  • Je beschikt over het diploma verpleegkundige laag complexe ambulancezorg of bent bereid en in staat om de opleiding te volgen.

Wat bieden wij?

  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.
  • Op basis van kennis- en ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 45 met een salaris van maximaal €3.468,- op basis van 36 uur.
  • Tijdens de opleiding werk je minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week, na diplomering betreft het een contract van minimaal 24 uur per week en maximaal 36 uur per week.
  • Voor een goede werk-privé balans zijn maatwerkverzoeken in het rooster mogelijk.
  • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
  • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week.
  • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
  • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fietsregeling en een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
  • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioenpremie.

Interesse?

Wil jij patiënten voor planbare ambulancezorg verlenen van zorg en kun jij de juiste inschatting maken voor patiënten om de beste zorg te kunnen bieden aan? Ofwel is deze baan jou op het lijf geschreven? Check dan snel onze actuele vacatures en solliciteer snel!

Staat deze vacature er niet tussen? Dan zijn hier bij ARR momenteel geen mogelijkheden voor. Maak een job alert aan, zodat je geen enkele toekomstige vacature mist.

Vragen?

Kijk voor de meest gestelde vragen op onze FAQ pagina of neem contact op met onze chatbot Sam. Is je vraag nog steeds niet beantwoord? Neem dan contact op met het recruitmentteam van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.