Zoeken

Chauffeur laag- en midden complexe Ambulancezorg


Vervoer jij patiënten met aandacht door de meest veelzijdige regio van Nederland?


Jouw werk

Met ruim 80 diensten per week in de laag- en midden complexe zorg per week, word jij ingezet op zowel het onbewaakte als het bewaakte zorgvervoer.

Jouw hoofdtaak is natuurlijk veilig van A naar B komen in het verkeer. Onderweg houd je voortdurend contact met de meldkamer. Je zorgt dat de ambulance aan het begin van je dienst schoon gewassen en rijklaar is en samen met de verpleegkundige controleer je de inventaris.
Voor, tijdens en na het vervoer assisteer je de verpleegkundige, door bijvoorbeeld de patiënt op de brancard te vervoeren of monitoren aan te sluiten.

Jij...

...bent minimaal 24 uur per week inzetbaar en je hebt aantoonbare rijervaring op een groot voertuig. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, je hebt een resultaat- en patiëntgerichte werkhouding en bent een echte teamplayer die over empathisch vermogen beschikt.
In dit veelzijdige beroep krijg je mogelijk te maken met stressvolle situaties. Daarom is het belangrijk dat jij de rust bewaart, de juiste beslissingen neemt en je inleeft in de patiënt en omstanders. Je bent flexibel in werktijden, omdat dit beroep onregelmatige diensten kent (dag, avond en nacht, 7 dagen per week).

Verder:

 • Beschik je minimaal over een MBO-niveau 3 diploma of competentietoets.
 • Ben je in het bezit van een geldig EHBO-diploma en reanimatiecertificaat.
 • Heb je een goede lichamelijke conditie in verband met de fysieke belasting zoals (zwaar) tillen.
 • Beschik je over het diploma Chauffeur Laag- en Middencomplexe Ambulancezorg of ben je bereid en in staat om de opleiding te volgen.
 • Ben je in het bezit van rijbewijs C of C1.
 • Heb je ruim voldoende regiokennis van de regio Rotterdam-Rijnmond.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Je maakt deel uit van een gedreven team van ruim 80 collega’s  die werkzaam zijn binnen de discipline laag- en midden complexe ambulancezorg in onze de meest dynamische regio van Nederland! Dagelijks vorm je een team samen met je collega verpleegkundige en sta je met zorg en aandacht klaar voor je patiënten. In opdracht van de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) word je als midden complexe ambulance ingezet voor diverse ritten die passen binnen het kwaliteitskader.

Arbeidsvoorwaarden

 • Bij aanvang start je direct met de opleiding van circa drie maanden. Het theoretische gedeelte volg je aan de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk en het praktijkgedeelte volgt binnen ARR.
 • Tijdens de opleiding werk je minimaal 32 uur per week en maximaal 36 uur per week. Na diplomering betreft het een contract van minimaal 24 uur per week en maximaal 36 uur per week.
 • Je wordt ingeschaald in salarisschaal 35 met een salaris tot €2.882,- bruto per maand (36 uur).
 • Je hebt 144 wettelijke vakantie-uren en 28 bovenwettelijke vakantie-uren per kalenderjaar.
 • Je hebt 35 PLB-uren (Persoonlijk levensfase budget).
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Er zijn fiscale uitruil arbeidsvoorwaarden.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

We zoeken meerdere kandidaten.
Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaten hebben gevonden.
Een medische aanstellingskeuring en VOG maken deel uit van de selectieprocedure.

In verband met het coronavirus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.


Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl