Zoeken

Ambulanceverpleegkundige in opleiding


Je werkt in de haven, Maasvlakte, drukke binnenstad en op het (stille) platteland. Met de zon op je gezicht sta je bij festivals en evenementen. Maar er zijn ook veel (spoed)ritten en er is hectiek: dat is het veelzijdige werk van een ambulanceverpleegkundige in regio Rotterdam Rijnmond!


Jouw werk

Samen met de ambulancechauffeur vorm je een hecht team. Jullie gaan op alles af: zowel spoed als besteld vervoer. Ook zorg je ervoor dat alle apparatuur, materialen en medicatie op orde is: alles staat altijd klaar voor een spoedrit. Tijdens de rit en op de bestemming zorg jij ervoor dat het team als een geoliede machine werkt. Dit doe je onder andere door aanwijzingen en opdrachten te geven aan de ambulancechauffeur en andere hulpverleners.

Benieuwd naar jouw (nieuwe) werkomgeving? Bekijk de video en rij alvast virtueel een stukje mee om een indruk te krijgen:

Bij aanvang van je dienstverband start je direct met de opleiding tot Ambulanceverpleegkundige. Waarbij je het theoretische gedeelte volgt aan de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk en het praktijkgedeelte volgt binnen de ambulancedienst.

Je draait diensten mee met je praktijkbegeleider(s) die jou het vak leren en coachen. De opleiding duurt circa 9 maanden. De opleidings- en reiskosten in het kader van je opleiding worden volledig door ons als werkgever vergoed.

Jij...

 • bent een (BIG geregistreerd) HBO- of MBO-verpleegkundige én je hebt een gecertificeerd CZO diploma IC, CCU of SEH of anesthesiemedewerker.
 • bent in het bezit van een geldig B-rijbewijs.

Kun jij de bovenstaande punten afvinken? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie of rijd eerst vrijblijvend een dienst mee!

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Je team

Je maakt deel uit van een gedreven team van ruim 300 collega’s die werkzaam zijn binnen de discipline hoog complexe ambulancezorg in de meest dynamische regio van Nederland. Samen met je collega ambulancechauffeur lever jij dagelijks een belangrijke bijdrage aan het veilig laten leven, wonen en werken van inwoners en werknemers in regio Rotterdam-Rijnmond. Wij zoeken ambulanceverpleegkundigen in opleiding voor de opkomstlocaties: Brielle, Schiedam en Rotterdam

Bij Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (ARR) zijn ruim 400 medewerkers werkzaam. De ambulancemedewerkers en meldkamercentralisten staan dag en nacht paraat om de ruim 1,2 miljoen inwoners in het verzorgingsgebied en de vele tienduizenden werknemers in het uitgebreide haven- en industriegebied te voorzien van de benodigde ambulancezorg.

Het gaat daarbij om zowel spoed- als besteld vervoer. In 2019 zijn in totaal 114.988 ritten uitgevoerd.

Arbeidsvoorwaarden

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.
 • Op basis van kennis- en ervaring word je tijdens de opleiding ingeschaald in de aanloopschaal 55: van €2.882 tot €4.227 bruto per maand. Direct na diplomering word je ingeschaald in salarisschaal 60 met een salaris van €3.322 tot €4.798.
 • Tijdens opleiding werk je minimaal 32 uur per week en maximaal 36 uur per week. Na diplomering betreft het een contract van minimaal 24 uur per week en maximaal 36 uur per week.
 • Het betreft een aanstelling van minimaal 24 uur per week en maximaal 36 uur per week.
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week.
 • Er is een fiets- en fitnessregeling van €20,- netto per maand.
 • Persoonlijke ontwikkeling en groei staat bij ons centraal. Ook na je opleiding kun je gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget, bijvoorbeeld om naast je functie als ambulanceverpleegkundige je te specialiseren in andere vakgebieden zoals praktijkbegeleider, verpleegkundig specialist, instructeur of rapid responder.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de inhoud van de functie? Neem gerust contact op met één van de teamleiders:

 • Annelies van Willigenburg via 06-12993691.
 • Ron Herbschleb via 06-20239176.
 • Jacqueline Tettelaar via 06-10203970.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team recruitment via het algemene nummer 088- 877 9000

Eerst een dienst meerijden voordat je solliciteert? Dat mag natuurlijk ook!

Direct solliciteren? Dat kan ook zonder CV en brief. Je naam en contactgegevens is voor ons voldoende om contact met je op te nemen.

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

In verband met het corona-virus hanteren wij een aangepaste selectieprocedure.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl