Zoeken

Ambulanceverpleegkundige in opleiding


Je werkt in de haven, Maasvlakte, drukke binnenstad en op het (stille) platteland. Met de zon op je gezicht sta je bij festivals en evenementen. Maar er zijn ook veel (spoed)ritten en er is hectiek: dat is het veelzijdige werk van een ambulanceverpleegkundige in regio Rotterdam Rijnmond!


Jouw werk

Samen met de ambulancechauffeur vorm je een hecht team. Jullie gaan op alles af: zowel spoed als besteld vervoer. Ook zorg je ervoor dat alle apparatuur, materialen en medicatie op orde is: alles staat altijd klaar voor een spoedrit. Tijdens de rit en op de bestemming zorg jij ervoor dat het team als een geoliede machine werkt. Dit doe je onder andere door aanwijzingen en opdrachten te geven aan de ambulancechauffeur en andere hulpverleners.

Ga jij mee op avontuur?

Bij aanvang van je dienstverband start je direct met de opleiding tot Ambulanceverpleegkundige. Waarbij je het theoretische gedeelte volgt aan de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk en het praktijkgedeelte volgt binnen de ambulancedienst.

Je draait diensten mee met je praktijkbegeleider(s) die jou het vak leren en coachen. De opleiding duurt circa 9 maanden. De opleidings- en reiskosten in het kader van je opleiding worden volledig door ons als werkgever vergoed.

Jij...

Als ervaren SEH, IC/CCU of anesthesie verpleegkundige of gediplomeerd Medisch Hulpverlener Ambulancezorg (inclusief afgerond traineeship), sta je stevig in de schoenen en ben je stressbestendig en oplossingsgericht.

Verder:

 • Jij bent gediplomeerd algemeen Verpleegkundige mbo-v (niveau 4) of hbo-v;
 • Jij hebt een specialistische vervolgopleiding afgerond tot SEH-, IC, CCU of anesthesie Verpleegkundige of BMH;
 • Je hebt een geldige BIG-registratie;
 • Goede sociale vaardigheden, empathisch en stressbestendig;
 • Kwaliteiten als een flexibele instelling en je bent een echte teamplayer;
 • Je bent bereid om alle diensten (dag, avond, nacht) te werken;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je maakt deel uit van een gedreven team van ruim 300 collega’s die werkzaam zijn binnen de discipline hoog complexe ambulancezorg in de meest dynamische regio van Nederland. Samen met je collega ambulancechauffeur lever jij dagelijks een belangrijke bijdrage aan het veilig laten leven, wonen en werken van inwoners en werknemers in regio Rotterdam-Rijnmond. Wij zoeken ambulanceverpleegkundigen in opleiding voor de opkomstlocaties: Brielle, Barendrecht, Schiedam en Rotterdam

Bij Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (ARR) zijn ruim 400 medewerkers werkzaam. De ambulancemedewerkers en meldkamercentralisten staan dag en nacht paraat om de ruim 1,2 miljoen inwoners in het verzorgingsgebied en de vele tienduizenden werknemers in het uitgebreide haven- en industriegebied te voorzien van de benodigde ambulancezorg.

Het gaat daarbij om zowel spoed- als besteld vervoer.

Arbeidsvoorwaarden

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.
 • Op basis van kennis- en ervaring word je tijdens de opleiding ingeschaald in de aanloopschaal 55: van €2.882 tot €4.227 bruto per maand. Direct na diplomering word je ingeschaald in salarisschaal 60 met een salaris van €3.322 tot €4.798.
 • Tijdens opleiding werk je minimaal 32 uur per week en maximaal 36 uur per week. Na diplomering betreft het een contract van minimaal 24 uur per week en maximaal 36 uur per week.
 • Voor een goede werk-privé balans zijn maatwerkverzoeken in het rooster mogelijk.
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fietsregeling en een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioenpremie. Er is een fiets- en fitnessregeling van €20,- netto per maand.
 • Er is ruimte genoeg voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei! Ook na je opleiding kun je gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget. Daarnaast zijn er interne doorgroeimogelijkheden bijvoorbeeld om naast je functie als Ambulanceverpleegkundige je te specialiseren in andere vakgebieden zoals praktijkopleider, verpleegkundig specialist, instructeur of rapid responder.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de inhoud van de functie? Neem gerust contact op met één van de teamleiders:

 • Annelies van Willigenburg via 06-12993691.
 • Ron Herbschleb via 06-20239176.
 • Jacqueline Tettelaar via 06-10203970.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team recruitment via het algemene nummer 088-877 9000.

Eerst een dienst meerijden voordat je solliciteert? Dat mag natuurlijk ook!

Direct solliciteren? Dat kan ook zonder CV en brief. Je naam en contactgegevens zijn voor ons voldoende om contact met je op te nemen.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

De VRR werkt zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl