Ambulancechauffeur


Geen dag is hetzelfde, dat maakt werken bij Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) onder andere zo uniek. Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s die graag in de regio Rotterdam-Rijnmond willen werken als Ambulancechauffeur.


Jouw werk

Als Ambulancechauffeur kan je direct mensen in nood helpen en levens redden. Je bent verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van de patiënt, verpleegkundige en eventuele familieleden die meerijden. Jij zorgt ervoor dat de rit zo prettig en soepel mogelijk verloopt. Als je dienst begint zorg je ervoor dat de ambulance schoon, gewassen en rijklaar is. Samen met de verpleegkundige controleer je de inventaris, zodat jullie klaar zijn zodra de pieper gaat om naar de eerste patiënt te vertrekken. Samen of met een team van hulpverleners, verleen je hulp aan de patiënten. De verpleegkundige draagt de medische eindverantwoordelijkheid over de patiënt, jij assisteert de verpleegkundige proactief.Kom werken in de meest veelzijdige regio Rotterdam-Rijnmond als Ambulancechauffeur!


Je kent de wegen in ons werkgebied goed en kiest daarom snel en vakkundig de juiste en veiligste route. Tijdens de rit verzorg jij de communicatie met de meldkamer. Na diverse ritten kom je aan het einde van je dienst weer terug op de post en zorg je ervoor dat alles weer op orde is in de ambulance.

Jij...

... Beschikt over zeer goede rijvaardigheden en je weet goed te communiceren met de Ambulanceverpleegkundige, hulpverleners en de patiënten. Het is belangrijk dat je in hectische situaties de rust bewaart en in staat bent de juiste beslissingen te nemen. Het belang van de patiënt staat voorop, het is daarom belangrijk dat je een resultaat- en patiëntgerichte houding hebt en beschikt over empathisch vermogen. Werken bij de ambulance betekent ook dat je te maken hebt met onregelmatige diensten (dag, avond en nacht). Daarom is het belangrijk dat je flexibel bent.

Verder:

 • Ben je in het bezit van een afgeronde én aantoonbare opleiding op minimaal MBO-3 of MBO-4 niveau of beschik je over een competentietoets;
 • Beschik je over het CZO-erkende diploma van Ambulancechauffeur;
 • Ben je in het bezit van een geldig EHBO- en reanimatiediploma of certificaat levensreddend handelen (NIBHV);
 • Ben je in het bezit van rijbewijs C of C1 aangevuld met rijervaring op een groot voertuig;
 • Heb je een goede lichamelijke conditie in verband met de fysieke belasting zoals (zwaar) tillen.

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega’s van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Werken bij Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (ARR)  binnen de discipline Hoog Complexe Ambulancezorg betekent dat jij je samen met ruim 400 collega's inzet voor het leveren van acute- en niet-acute medische en verpleegkundige zorg binnen de meest dynamische regio van Nederland. Geen werkdag is hetzelfde vanwege de grote diversiteit aan patiënten, werksituaties en de verschillende collega’s met wie je samenwerkt. Samen met jouw collega’s en in samenwerking met de zorgverleners binnen de regio Rotterdam-Rijnmond, voorzien we jaarlijks meer dan 113.000 patiënten van Ambulancezorg.

Ons hoofddoel is ervoor zorgen dat de ruim 1,2 miljoen inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond veilig en zonder angst kunnen leven, wonen en werken, want als het erop aankomt, staan wij voor hen klaar!

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 45 met een salaris van € 2.832 tot maximaal € 3.824  bruto per maand (o.b.v. 36 uur).
 • Je hebt 144 wettelijke vakantie-uren en 28 bovenwettelijke vakantie-uren per kalenderjaar;
 • Je hebt 35 PLB-uren (Persoonlijk levensfase budget);
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Er zijn fiscale uitruil arbeidsvoorwaarden.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.

Sollicitatieproces

Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jacqueline Tettelaar (Teamleider Ambulancezorg) door te bellen of appen naar 06-10203970 of mailen naar jacqueline.tettelaar@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving en selectiebureaus.


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!