Learning and Development Specialist


Ben je op zoek naar een vervolgstap en vind je het interessant om nieuwe leerinterventies te ontwikkelen? Dan bieden wij jou een unieke kans als Learning & Development Specialist voor de Meldkamer en Ambulancezorg.


Jouw werk

Als Learning and Development Specialist of te wel opleidingskundige analyseer je de leer- en ontwikkelbehoefte van jouw collega’s van zowel de rijdende dienst als de meldkamer (ambulance en brandweer). Jij ontwerpt en ontwikkelt voor hen passende leerinterventies. Op creatieve wijze weet jij als geen ander nieuwe kennis over te brengen aan zowel je collega’s op de werkvloer, als de instructeurs die jouw lesmateriaal gebruiken bij het geven van lessen. Jij bent continue bezig met het verbeteren van leeractiviteiten en leervormen. Je bent bekend met verschillende werkvormen, leervoorkeuren en didactische concepten en past deze kennis praktisch toe tijdens trainingen en gesprekken. Jij bent op de hoogte van alle nieuwe en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van Leren en Ontwikkelen.

Zorg jij ervoor dat je collega’s hun werk als zorgprofessional goed uit kunnen voeren?

Ook begeleid je collega’s die in aanmerking komen voor een individueel traject zoals een re-integratie. Jij begeleidt deze collega’s zo goed mogelijk en zorgt ervoor dat diegene competent zijn werk als zorgprofessional uit kan oefenen. Kortom, vind je het interessant om nieuwe leerinterventies te ontwerpen en ontwikkelen én weet je vervolgens deze ideeën goed over te brengen op je collega’s? Dan is dit de baan voor jou!

Jij...

…bent een echte verbinder die beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt creatieve ideeën die je graag wilt uitvoeren en kan zowel goed zelfstandig werken als ook in teamverband. Daarnaast krijg je energie van het overdragen van kennis en weet je mensen op een positieve manier te activeren.

Verder:

 • Heb je minimaal een hbo-diploma in de richting van Opleidingskunde of Onderwijskunde of heb je een docentenopleiding gevolgd. Heb je geen opleidingskundige/didactische achtergrond dan ben je bereid een opleiding in deze richting te volgen en te behalen;
 • Heb je aantoonbare relevante werkervaring opgedaan in de (ambulance) zorg en/of het meldkamerdomein en bij voorkeur in het werkveld van leren & ontwikkelen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Team Leren & Ontwikkelen zorgt ervoor dat alle collega’s iedere dag met frisse kennis, bekwaam op pad gaan. De teamleden zijn betrokken en alle medewerkers zijn enorm gedreven om medewerkers te trainen en te begeleiden zodat zij hun werk goed kunnen doen en aan hun ontwikkeling blijven werken. Het team is flink gegroeid in een korte tijd en bestaat uit de Teamleider Leren & Ontwikkelen, drie managementassistenten, vijf docent/ontwikkelaars, één adviseur Leren & Ontwikkelen, een rijinstructeur en een Onderwijs Assistent. Verder heerst er een ontzettend fijne werksfeer waarbij je samen met je collega’s bouwt aan mooi en goed onderwijs!

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in salarisschaal 55 met een salaris van minimaal € 3.115,- tot maximaal €4.391,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur).
 • Het betreft een functie voor 28 uur per week.
 • Je hebt 144 wettelijke vakantie-uren en 28 bovenwettelijke vakantie-uren per kalenderjaar.
 • Je hebt 35 PLB-uren (Persoonlijk levensfase budget)
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Er zijn fiscale uitruil arbeidsvoorwaarden.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.

Sollicitatieproces

Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Onderdeel van de procedure zijn twee meeloopdagen. Daarnaast winnen wij uiteindelijk ook graag een referentie in alvorens we de procedure definitief maken.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Brenda Visser, (Teamleider Leren en Ontwikkelen) door te bellen of appen naar 06-21432159 of mailen naar brenda.visser@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!