Teamleider Ambulancezorg


Ben jij een persoon die graag meebouwt en bij een mooie organisatie aan de slag wil met een grote maatschappelijke betekenis? Bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn we opzoek naar een Teamleider Ambulancezorg. Denk je dat je bij ons past dan gaan we graag met jou in gesprek!


Jouw werk

Als Teamleider Ambulancezorg ben je verantwoordelijk voor de aansturing van jouw eigen team van ambulancemedewerkers en geef je uitvoering aan het personeelsbeleid. Aandacht voor het team staat bij jou op nummer een. Daarbij weet jij als een coach de juiste sturing te geven en zie je potentieel waardoor je collega’s zich verder kunnen ontwikkelen en iedereen in zijn of haar kracht wordt gezet. Door actief te luisteren en te verbinden kunnen de medewerkers in jouw team optimaal functioneren. Het geven van vertrouwen en het vieren van successen dragen bij aan een prettige en open werksfeer. Daarnaast volg je natuurlijk ook de prestaties van jouw team. Daarbij maak je gebruik van de rapportagetools die je hiervoor ter beschikking hebt. Samen met collega teamleiders overleg je regelmatig, gepland of niet gepland, om ervoor te zorgen dat jullie met elkaar nog beter gaan werken. Hierdoor kan je van elkaar leren en helpen met situaties die jullie tegenkomen in je werk. Je levert daardoor een actieve bijdrage aan een goede sfeer en motivatie binnen de dienst.

Ook zorg je voor continuïteit en een optimale operationele organisatie ten behoeve van de dagelijkse Ambulancezorg. Je hebt hierbij de supervisie over de dagelijkse logistieke processen. Ook bewaak je de uitvoering van de Ambulancezorg in relatie tot de gestelde voorschriften en richtlijnen. Samen met de roosterplanning zorg je voor een optimale inzet van het ambulancepersoneel. Je bewaakt de kwaliteit van diensten en producten.

Jij...

…Bent verbindend enthousiast en motiverend. Je hebt al eerder een leidinggevende rol bekleed en het is belangrijk dat je mensgericht bent. Je krijgt energie van het motiveren en inspireren van jouw team. Jij bent iemand die goed functioneert in een veranderende omgeving, hierin snel schakelt met relevante partijen, besluitvaardig en resultaatgericht opereert. Samen met jouw collega teamleiders draai je mee in een piketrooster ‘Chef van Dienst’ en ben je beschikbaar voor het oplossen van zaken die aandacht vragen in het operationeel proces.
Verder:

 • Beschik je over een HBO werk- en denkniveau;
 • Ben je in het bezit van een managementopleiding of ben je bereid om deze te volgen;
 • Heb je ervaring met coaching en/of leidinggeven;
 • Ben je flexibel om naast je 36-urige werkweek regelmatig piketdienst te draaien.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je maakt deel uit van een gedreven team van 11 teamleiders die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse Ambulancezorg in ons uitgebreide aandachtsgebied. Binnen dit team staat een gezonde werkethiek, snel schakelen en het creëren van een positieve werksfeer centraal. Er zijn verschillende opkomstlocaties; Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Brielle, Dirksland, Goedereede en Spijkenisse. Je wordt onderdeel van het Cluster Noord hieronder vallen de opkomstlocaties Rotterdam en Schiedam.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in salarisschaal 60 met een salaris van minimaal € 3.389,- tot maximaal € 4.964,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur).
 • Je hebt 144 wettelijke vakantie-uren en 28 bovenwettelijke vakantie-uren per kalenderjaar.
 • Je hebt 35 PLB-uren (Persoonlijk levensfase budget)
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Er zijn fiscale uitruil arbeidsvoorwaarden.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.

Sollicitatieproces

Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Gerald van Koeveringe (Manager Operationele Ambulancezorg) door te bellen naar 06-40463545 of mailen naar gerald.vankoeveringe@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kelly Roos (Corporate Recruiter) door te bellen of appen naar 06-25105625 (ma, di, do, vrij) of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
Stuur ons een WhatsApp!