Medisch Manager Ambulancezorg


Weet jij wat ervoor nodig is om medisch personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vakbekwaam te houden? Zie jij de meerwaarde van het volgen van innovaties binnen de medische sector en ben jij een sterke gesprekspartner? Word dan Medisch Manager Ambulancezorg  in onze regio!


Jouw werk

Als medisch manager Ambulancezorg heb je een uitdagende en verantwoordelijke functie binnen de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (ARR).
Zo ben je (eind)verantwoordelijk voor het handelen van de zorgprofessionals en de kwaliteit van de geleverde zorg. Dat houdt in dat je de kwaliteit bewaakt van de keten die start met de melding in de Meldkamer (MKA) tot en met de overdracht van de patiënt in het ziekenhuis. Bovendien ben je tijdens de patiëntenzorg aanspreekpunt voor ambulancezorgverleners voor consultatie.
Daarnaast behandel jij zorginhoudelijke klachten en inspectiemeldingen.


Zorg jij ervoor dat de Ambulance Rotterdam-Rijnmond vakbekwaam en toekomstbestendig is?

In deze functie ben je ook gesprekspartner en adviseur voor de directeur Ambulancezorg en het managementteam. Het is daarom van belang dat je in staat bent om gevraagd en ongevraagd advies te geven, waarbij je een goeie discussie niet schuwt. Jouw adviezen geven namelijk invulling aan de strategische visie die is ontwikkeld voor onze regio.

Als medisch manager dien je op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen op het gebied van Ambulancezorg (onder andere BIG, WGBO, Wet Ambulancezorg, WKKGZ). Dit doe je onder andere door in contact te blijven binnen het uitgebreide netwerk aan ketenpartners van de ARR.
Voor onze eigen regio stel je kwalitatief sterk medisch beleid op en zorg je ervoor dat in samenwerking met de afdeling Leren & Ontwikkelende medewerkers deskundig en vakbekwaam zijn én blijven. Daarnaast implementeer je ook landelijke protocollen en werkinstructies.

Jij...

… bent een uitvoerend arts bij voorkeur in de acute zorgketen. Jij hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Tact en overtuigingskracht zijn hierbij erg belangrijk. Daarnaast kun je zelfstandig werken, neem je initiatief en signaleer je gemakkelijk bijzonderheden en knelpunten door je oplettendheid. Jij bent in staat zelfstandig lastige beslissingen te maken, maar bent je bewust van de verantwoordelijkheid die je hierbij hebt. jij volgt de ontwikkelingen binnen het vakgebied op de voet en voorziet de consequenties voor onze organisatie. Bovendien kun jij collega’s enthousiasmeren om zich te blijven ontwikkelen. Hiervoor is het belangrijk dat je als expert benaderbaar bent en je collega's inspireert.

Verder:

 • Ben je opgeleid tot arts en ben je BIG-geregistreerd.
 • Ben je momenteel uitvoerend arts.
 • Heb je relevante kennis van de spoedeisende geneeskunde.
 • Ben jij bereid MMA piketdiensten te draaien.
 • Bij voorkeur heb je relevante werkervaring opgedaan met acute hulpverlening.
 • Het is een pre als je aantoonbare werkervaring hebt op het gebied van advisering.
 • Kun je aantonen dat je belangstelling hebt voor rampengeneeskunde.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je werkt in het cluster Zorgkwaliteit en -Innovatie wat bestaat uit de afdelingen Leren & Ontwikkelen (L&O) en Medisch Management, Onderzoek en Advies (MMOA). Dit cluster wordt aangestuurd door de manager Zorgkwaliteit en -Innovatie. Jij werkt hierbij samen met de medisch managers, verpleegkundig specialisten, docent opleiders en instructeurs.
Samen met het cluster Operationele Ambulancezorg en de stafafdelingen Strategie & Beleid wordt de organisatie (ARR) gevormd.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een aanstelling tussen de 0,4 en 1,0 fte. Dit is bespreekbaar en afhankelijk van je beschikbaarheid.
 • Je ontvangt een marktconform salaris.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Een klikgesprek kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Lou Manders (Manager Zorgkwaliteit & Innovatie) via 06-13254604 of Lou.Manders@vr-rr.nl .
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225