Ambulanceverpleegkundige in opleiding (lange tranche)


Ben jij ambitieus en wil je jezelf ontwikkelen tot ambulanceverpleegkundige? Solliciteer dan naar deze uitdagende opleidingsplaats!


Jouw werk

In het veelzijdige beroep van ambulanceverpleegkundige krijg je te maken met stressvolle situaties. Het is belangrijk dat jij ook dan de rust bewaart, de juiste beslissingen neemt en je inleeft in de patiënt en omstanders. Daarnaast kent dit beroep onregelmatige diensten (dag, avond en nacht, 7 dagen per week), wat betekent dat je flexibel bent.
Vanaf september 2019 is een nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige geïntroduceerd: de lange tranche opleiding tot ambulanceverpleegkundige. Je leert tijdens de opleiding kritieke gezondheidsbelemmeringen te ontdekken en te behandelen.


Wil jij jezelf ontwikkelen tot Ambulanceverpleegkundige?

Opzet en inhoud van de opleiding
Je volgt het theoretische gedeelte van de opleiding bij de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk. Het praktijkgedeelte bestaat uit het werken van diensten onder begeleiding van je werkbegeleiders. De opleiding is erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO) en duurt ca. 18 maanden (voor CCU-verpleegkundigen ongeveer 12 maanden).
Naast het vakinhoudelijk handelen is er ook ruim aandacht voor niet-technische vaardigheden (CRM) en persoonlijke en professionele ontwikkeling.
De opleiding is opgebouwd uit drie leerperiodes. De eerste leerperiode duurt 12 weken en is een introductie op het vak van ambulanceverpleegkundige. Leerperiode 2 heeft een omvang van 36 weken en staat vooral in het teken van het aanleren van de benodigde kennis en vaardigheden. Je volgt deze periode ook een aantal stages buiten de RAV. Leerperiode 2 sluit je af met een tussentijds assessment op de Academie. Na een positieve beoordeling van zowel de Academie als de RAV, volg je de laatste lesperiode.
Tijdens leerperiode 3 groei je naar een steeds grotere mate van zelfstandigheid en deze periode wordt afgesloten met een eind assessment. De opleiding start op 1 september 2022.

Jij...

 • Bent in het bezit van het diploma MBO Verpleegkundige, maar bij voorkeur HBO Verpleegkundige;
 • Beschikt over een geldige BIG-registratie;
 • Hebt een specialistische verpleegkundige vervolgopleiding afgerond tot IC kinder-, IC neonatologie of CCU verpleegkundige;
 • Beschikt over tenminste drie jaar klinische werkervaring;
 • Hebt een goede lichamelijke conditie in verband met de fysieke belasting; (zwaar) tillen;
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen.

Wij...

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je maakt deel uit van een gedreven team van ruim 300 collega’s die werkzaam zijn binnen de discipline hoog complexe ambulancezorg in de meest dynamische regio van Nederland. Samen met je collega ambulancechauffeur lever jij dagelijks een belangrijke bijdrage aan het veilig laten leven, wonen en werken van inwoners en werknemers in regio Rotterdam-Rijnmond. Wij zoeken ambulanceverpleegkundigen in opleiding voor de opkomstlocaties: Brielle, Barendrecht, Schiedam en Rotterdam

Bij Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (ARR) zijn ruim 400 medewerkers werkzaam. De ambulancemedewerkers en meldkamercentralisten staan dag en nacht paraat om de ruim 1,2 miljoen inwoners in het verzorgingsgebied en de vele tienduizenden werknemers in het uitgebreide haven- en industriegebied te voorzien van de benodigde ambulancezorg.

Het gaat daarbij om zowel spoed- als besteld vervoer.

Arbeidsvoorwaarden

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg.
 • Op basis van kennis- en ervaring word je ingeschaald in (aanloop) salarisschaal 55 met een maximum salaris van € 4.391,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Tijdens de opleiding werk je minimaal 32 uur per week en maximaal 36 per week. De theoretische lesdagen vallen binnen de ingeroosterde uren. Na diplomering betreft het een contract van minimaal 24 uur per week en maximaal 36 uur per week.
 • Tijdens je opleiding word je begeleid door meerdere werkbegeleiders van ARR. In overleg met jou wordt een dienstrooster samengesteld, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen.
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week.
 • Je krijgt een jaarlijkse werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fietsregeling en een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit op de opkomstlocaties.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioenpremie.
 • Er is ruimte genoeg voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei! Je kunt gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget. Daarnaast zijn er interne doorgroeimogelijkheden bijvoorbeeld om te zijner tijd naast je functie als Ambulanceverpleegkundige je te specialiseren in andere vakgebieden zoals praktijkopleider, verpleegkundig specialist, instructeur of rapid responder.

Sollicitatieproces


 • Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jacqueline Tettelaar (Teamleider) via 06-10203970 of jacqueline.tettelaar@vr-rr.nl .
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via het algemene nummer 088-8779000 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!


Vragen? Neem gerust contact op.

Veiligheidsregio_RR

Team recruitment

Telefoon
088 877 9000
E-mail
recruitment@vr-rr.nl
Whatsapp
088 877 9225